Molnár T. Eszter: Stand-Up! Egy majdnem normális család
Kiadó: Tilos az Á
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 245

Akinek egy szomorú stand-upos az apja, rossz arcokkal kavar a nővére, antiszociális az öccse, a nagynénje meg mindenbe beleszól, az nem véletlenül tölti a vasárnapokat egy kutyamenhelyen. Bakos Virágnak elég oka lenne rá, hogy magába forduljon, de szerencsére nemcsak a humora jó, hanem van egy hűséges aranyhörcsöge, pár jó fej osztálytársa és egy igazi barátnője is. Aztán egyszer csak nyomulni kezd rá az a két srác, akiknek a legkevésbé kellene. Virág hamarosan a társaság peremén találja magát, megtapasztalja a féltékenységet és a kirekesztést, ám egy szétesőfélben lévő család egyetlen normális tagjaként nem sok ideje van sajnálni magát.
Molnár T. Eszter: Stand-Up! Egy majdnem normális család
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Azért volt jó olvasni, mert megismerhettük egy hétköznapi lány mindennapjait. Bár az nagyon nem tetszett a könyvben, hogy egy végtelenül elkeserítő sorsú család áll a középpontban. A versenyben résztvevők éppen abban a korban vannak, amikor a legjelentősebben befolyásolható a személyiségük. Legyen az könyv, iskola, barátok, bármi. Ha egy erős karakterről olvasnak, erősnek hiszik magukat. Ha egy bátorról, bátornak. Ha egy depressziósról, depressziósnak… Sajnos én is befolyásolható vagyok ilyen szempontból, úgyhogy nekem kifejezetten kellemetlen pillanatokat okozott a könyv.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert az élete romokban hever. Bár csupán egy 15 éves lányról van szó, neki kell összetartania az egész családját. Ez nem lehet könnyű egy olyan fiatal számára, aki még azt se tudja, önmaga kicsoda és mivé szeretne válni.
Annak ajánlom, aki...
szereti magát kicsit kínozni szabadidejében. A történet hangulata alapvetően sötét. De el kell ismerni, a könyv egy-két helyen megmosolyogtatott, talán még szívet is melengetett. Kifejezetten az a rész, ahol kiderül, hogy az egyik szereplő meleg. Jó látni, hogy Magyarországon is egyre elfogadóbbak az emberek.
Ne olvassa el, aki...
nem szeretne egy fáradt nap után még szomorú is lenni. Illetve kifejezetten nem ajánlom mentálisan labilis egészségűeknek. Néha hasznos lehet egy-két olyan könyvet elolvasni, amiben nem minden szép és jó, de ahhoz elengedhetetlen a megfelelő hangulat.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz