Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány
Kiadó: Alexandra
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 270

„Az elveszett cirkáló” közmegbecsülést kiérdemelt kapitánya, Piszkos Fred ebben a kötetben új oldaláról mutatkozik be: érző szívű atyaként, aki a maga módján mindent elkövet, hogy isten kegyelméből trónörökössé lett fiát az uralkodói székbe segítse. Közben megismerjük Fülig Jimmyt is, aki bár Piszkos Frednek régi ellenlábasa, ez alkalommal úgy is mint szépíró, úgy is mint „beugró” trónörökös-herceg, Fred kapitány malmára hajtja a vizet, pedig szíve szerint csak kedves csontnyelű kését keresi, amit véletlenül mindig valaki hátában felejt.
Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Imádtam Rejtő humorérzékét és a csavargóéletről szóló leírásait. Nagyon izgalmas könyv volt és végig aggódtam a főherceg sorsáért (Fülig Jimmyről pedig tudtam, hogy kivágja magát a bajból- esetenként egy gyönyörű horogütéssel).
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Fülig Jimmy helyében szívesen lennék, hiszen ő egy tanulatlan csavargóból hirtelen uralkodó lesz, még ha csak az igazit helyettesíti is. A tanulatlansága ellenére ügyesen ellavíroz az udvar urai között (igaz, gyakran a szerencse is mellészegődik). A herceg (későbbi "Vadsuhanc") helyében viszont nem lennék, hiszen ő gyermekkora óta elzártan élt a világtól, majd egy játékból induló személyiségcsere folytán kénytelen megismerni a csavargók világát és többször veszélybe is kerül.
Annak ajánlom, aki...
Szereti a humoros történeteket és a kalandregényeket. Viszont én ezt a könyvet főleg annak ajánlanám, aki előzőleg már olvasott könyvet Rejtőtől- ugyanis ehhez a regényhez szerintem előzetesen ismerni kell az író stílusát és humorát. Ha valaki Rejtő Jenőtől szeretne olvasni, az egyik legjobb kezedet az Elveszett cirkáló, a Piszkos Fred előzménye. Azért is jó ezt a regényt csak az Elveszett cirkáló után olvasni, mert sok szereplő visszaköszön a lapokon.
Ne olvassa el, aki...
Nagyon romantikus könyvre számít- Rejtőnél a romantika csak fűszer és nem főtéma. Szerintem, ha valaki nem romantikus könyvként veszi a kezébe, hanem a nevetés vágyával, a siker garantált.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz