Papp Dóra: Tükörlelkek 2. (Tükörlelkek 2.)
Orsi és Kriszti nem is lehetnének távolabb egymástól. Fekete Orsolya ezúttal olyan helyzetbe sodorta magát, amiből csak segítséggel tud kimászni: muszáj lesz lazítania a falakon, amikkel körbevette magát, különben teljesen egyedül marad. Eszter az egyetlen támasza, de legjobb barátnőjét túlságosan lefoglalja a szerelem. Orsinak helyre kell hoznia a viszonyát Olivérrel és Paullal, ráadásul az édesanyjával is egyre furcsábban alakul a kapcsolata. És persze ott van Zsolt meg Rágógumi is, akik változatlanul szúrják a szemét... Péterfi Krisztina felhőtlenül boldog a budapesti kirándulás után, ám rá kell jönnie, hogy egyre kevesebb ideje jut a szerelemre, Vikire, és a táncra is. A felvételi miatt hatalmas rajta a nyomás, nem találja a helyes irányt a jövőjéhez vezető úton. Mindennek a tetejébe ott van Tragédia, aki ellenségként tekint rá, hiába szeretne Kriszti ezen változtatni. Pedig eljön az idő, amikor kénytelenek lesznek szóba állni egymással...
Papp Dóra: Tükörlelkek 2. (Tükörlelkek 2.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Mert érdekes volt, és fordulatokkal teli. Nagyon látszódik benne a karakterfejlődés: Kriszti egyre jobban kitörik a saját és a szülei alkotta gátak mögül, még Orsi kezdi feldolgozni korábbi traumáját, és emberi kapcsolatai is javulnak. Összehasonlítva a két karaktert a sorozat első részének elején és második részének végén, látni, hogy mennyit is változtak, míg ez olvasáskor el van rejtve, nagyon fokozatosan történik.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben egyik főhős sem, hisz rengeteg elfolytott konfliktust és problémát élnek meg ebben a részben: olyan dolgok is kiderülnek, amik mindkettőjük életét megváltoztatják. Sokszor Kriszti esetében a környezete akaratával is szembe kell mennie, illetve magával kapcsolatban is el kell fogadnia dolgokat; illetve Orsi és Kriszti is egy-egy bizonyos ponton elvesztenek egy időre valakiket, akik fontosak voltak nekik, így bizonyos értelemben a magány is erőt vesz rajtuk. Máskor pedig a szeretteik is veszélybe kerülnek, így lelkileg kifejezetten nehéz időkön mennek keresztül.
Annak ajánlom, aki...
Aki szereti a csavarokkal teli történeteket és a hétköznapi élethez köthető váratlan fordulatokat. Kicsit a vége felé elkapkodottnak érezhető a cselekmény a végső fordulat közeledte miatt. Ellenben ennek kiderülését nem húzták túl hosszúra, egy bizonyos ponton már sejteni lehet mi lesz az. Ugyanakkor a két főszereplő egy ideig egymást kergeti a könyv végén, így az izgalmat fokozva.
Ne olvassa el, aki...
Aki szereti, ha egy síkon, fokozatosan, egyenes úton halad a történet, tekergők nélkül. Mint korábban említettem, nagyon jól észrevehető a könyvben a karakterfejlődés, így a szereplők nem maradnak ugyanolyanok a történet végére. Ezen kívül két részes sorozatról van szó, ami az idősebb karakter érettségije után véget ér: így megkapjuk a boldogabb jövőre kilátó befejezést, de magát a jövőt nem tudjuk meg.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz