Lynne Reid Banks: Aurelia
Kiadó: ORLANDO STÚDIÓ KFT.
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 192

A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

Fejedelmi pompa és rabszolgasors, házikedvencek és emberevő fenevadak, elvakult önzés és bölcs nagylelkűség feszülnek egymásnak a történetben, melynek hátteréül az ókori Róma szolgál. Két foglyul ejtett tigriskölyök érkezik a városba; egyikük a Colosseum kazamatáiba kerül, hogy az aréna véres viadalainak hősévé vadítsák, míg a másiknak merőben más sors jut: a császár féltve szeretett lányának, Aureliának ajándékozza.

A leány és a tigrisét gondozó fiatal rabszolga között szövődő titkos, veszélyes szerelem kicsinyes intrikák miatt olyan bonyodalmakhoz vezet, amelyek a regény valamennyi – emberi és állati – hősének életét fenekestől felfordítják. Az ifjú szerelmesek viszontagságaik során megismerik a szabadság és a rabság ezer arcát, az olvasó pedig beleélheti magát az akkori világ fővárosának mindennapjaiba, és megtapasztalhatja, milyen illékony és értékes dolog a boldogság.
Lynne Reid Banks: Aurelia
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Azért volt jó olvasni,mert betekintést nyerhettünk a történelembe,éa jobban megismerhettük azt.Az ókori történelmet én szeretem is, így emiatt is jó volt olvasni.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a főhős helyében,mert nehéz döntések elé kerül.Azért lennék a helyében,mert a főszereplő egy hercegnő, és remek élet van a palotában.Mellesleg egy tigrist is kap ajándékba, amit én is szivesen elfogadnék.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom,aki szereti az izgalmas,néhol megrettentő történeteket,ès annak is, aki szereti az állatos és történelmes könyveket.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el,aki nem szereti az állatokat,és nem szereti az Ókori Róma történetèt. Illetve az se, aki nem szereti a romantikus történeteket.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz

Összefoglalás SMS-ben: Aurelia egy hercegnő az ókori Rómában.Ajándékba egy tigrist kap akit szeretni fog. Szerelem, kaland, döntések.