Frances Hodgson Burnett: A padlásszoba kis hercegnője
Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 204

A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

A romantikus regény hőse Sara, egy kedves, szeretetreméltó és dús fantáziával megáldott kislány, aki egy angol leánynevelőintézetben tanul. Édesanyja után váratlanul elveszíti édesapját is, s az addigi jómódból belecsöppen a teljes szegénységbe: ahol addig a tanulók dísze volt, ott szolgasorba kerül, kegyelemkenyéren élhet tovább. A kislányt belső gazdagsága, a mások iránti szerető részvéte, valamint különleges képzelőereje segíti át a megaláztatások hosszú során: Hercegnőnek hiszi magát, s úgy gondolja, hogy egy hercegnőnek béketűrőnek, jószívűnek kell lennie, s így is él. Új barátokra tesz szert, és csodás eseményeket él át, melyek később életének gyökeres megváltoztatását eredményezik.
Frances Hodgson Burnett: A padlásszoba kis hercegnője
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Habár ez megint egy olyan regény,aminek nem én vagyok a célkorosztálya, azért voltak benne nagyon aranyos és szomorú részek is. Sara azt hiszem, jó példa lehet bármilyen kislánynak, mert még amikor nehezen is ment a sora, akkor is kedvesen és hercegnőhöz illően viselkedett. Igazi mesemondó és álmodozó lélek volt, aki szerintem sok embert ráébresztett arra, mi is az igazán jó.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Azt hiszem, hogy nem lennék Sara helyében, mert én nem bírtam volna ki szó nélkül, amit az iskola igazgatónője tett vele. De így legalább most van egy példa a szemem előtt, hogy miként is viselkedik egy igazi hercegnő. :) Talán, amiért nekem ez a könyv kicsit kevésbé tetszett, mint a Titkos kert, az volt, hogy itt a főszereplő lány nem esett át olyan nagy jellemfejlődésen. Így viszont Sara megmutatta, hogy bárki, aki segítőkész és jószívű, igazi hercegnő lehet.
Annak ajánlom, aki...
8-10 éves kislány. Tulajdonképpen nem értem a 12 éven felülieknek való besorolást, mert szerintem ez alapvetően kisebb gyerekeknek szól. Nem durva és nem is túlzottan letehetetlen könyv, ezért szerintem gyakorló olvasóknak is jó.
Ne olvassa el, aki...
Nagyon kinőtt ebből a korosztályból és már nem szeretne nosztalgiázni. Izgalmas, romantikus könyvet vár.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz