David Levithan: Nap nap után


„A" sohasem tudja előre, hogy másnap hol fog ébredni, és kinek a személyiségét fogja felvenni. Már rég beletörődött ebbe, sőt kialakította saját életstratégiáját is: Ne kötődj senkihez! Maradj észrevétlen! Ne avatkozz bele semmibe! Minden megy is a maga útján rendesen, mígnem egy reggel „A" Justin testében ébred, és találkozik a fiú barátnőjével, Rhiannonnal. Attól a pillanattól fogva „A" jól bevált szabályai értelmüket vesztik, mert főhősünk nap nap után a lánnyal akar lenni. David Levithan az írói képzelet új távlatait nyitja meg. A szerző feltárja az olvasó előtt egy magával ragadó történetben „A" életének és szerelmének bonyolultságát, melyből kiderül, vajon Rhiannon képes lesz-e igazán szeretni a mindennap valaki más testében formát öltő „A"-t.
David Levithan: Nap nap után
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
ez egy egyáltalán nem egy mindennapi történet. Nem mindennapi alapkoncepció, cselekményszál, végkifejlett. Sikerült megragadnia a legnagyobb félelmemet, a nemlétet, tökéletesen bele tudtam magam képzelni egyes helyzetekbe, választ kaptam  néhány kérdésre, amik nap mint nap engem is foglalkoztatnak. Egyedi az egész történet, elgondolkodtat, és miután elolvastad, jobban meg fogod becsülni az "átlagos és unalmas" életed, ez garantált.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert szeretem az életem. Ha önszántamból költözhetnék egyik-másik testbe, talán élnék vele, de mindennap! Az embernek szüksége van valami állandóra, egy biztos pontra, mentőövbe, amibe kapaszkodhat a nehezebb időkben, különben beleőrülne abba, amit "A"-nak valahogy sikerült épp ésszel kibírnia. De a legrosszabb, hogy ebből a hullámvasútból még kiszállni sem lehet. Nem tudsz meghalni, mert ha megpróbálsz végezni magaddal, azzal csak a gazdatestednek ártasz. Meg kell várnod, míg megöregedsz, és végkimerülésben halsz meg, mert még a rákot vagy a pestist sem kaphatod el. Ez egy rémálom.
Annak ajánlom, aki...
valami újat és sablonmenteset akar, olyat, ami után másképp néz a világra, talán még önmagára is. David Levithan nem egy egyszerű szerelmes történetet alkotott. A szereplők nem tökéletesek, az élet sem fenékig tejfel, mégis, a természetfellettisége ellenére is életszerű. Mondhatnám azt is, hogy a Nap nap után az életről szól.
Ne olvassa el, aki...
egyszerűségre és happy endre vágyik, aki csak egy délutánra akar kikapcsolódni. Ez a könyv nehéz, emészteni kell minden szót és mondatot. A Nap nap után nem egy leányálom.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz