Christopher Paolini: Elsőszülött
A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

"Eragon ​és Saphira megvívta élete első nagy csatáját a törpék és vardenek oldalán a Birodalom kegyetlen ura, Galbatorix és az őt támogató urgalok ellen. Bár a csatát megnyerték, a harcnak nincs vége. A súlyos sérülést szenvedett Eragon és sárkánya Ellesmérába, a tündék országába utazik, hogy ott tökéletesítse tudását, és ily módon méltó legyen a Sárkánylovasok rendjéhez. Kiképzése során nemcsak testben és a harcművészet terén edződik, hanem szelleme is fejlődik. Mestere, Oromis megismerteti a mágia magasabb szintjével, s a férfivá érő Eragon jó úton halad, hogy igazi Lovassá váljon. Időközben azonban hírét veszi, hogy faluját, Carvahallt Galbatorix pribékjei a földdel tették egyenlővé, a falubeliek pedig, Eragon unokatestvére, Roran vezetésével, elmenekültek, hogy a vardenekhez csatlakozva ők is harcba szálljanak a zsarnok ellen. Eragon nem tehet mást, mint hogy lélektársával, Saphirával együtt részt vegyen az öldöklő háborúban, ahol egy hozzá hasonlóan ifjú Lovassal, halottnak hitt barátjával, Murtaghval kerül szembe, s a kíméletlen párbajban fény derül egy rettenetes titokra. Eragon megtudja, ki volt az apja."
Christopher Paolini: Elsőszülött
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
imádtam ahogy az író egy ilyen csodálatos világot hozott létre sárkányokkal, törpékkel és egyéb teremtményekkel. A kedvencem az, ahogyan a karakterek hatalmas belső és külső változásokon mennek keresztül, érezzük a belső vívódásaikat és szenvedélyekeiket.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a főszereplő helyében, mivel nem igazán tudok minden döntésével egyetérteni. Szerintem néha túl elfogult, vagy részretörőek a cselekedetei és igéreteit is sokszor kapkodva teszi meg.
Annak ajánlom, aki...
szereti a technológia mentes, de varázslattal teli mágikus utazásokat, és mindig nyitott egy újabb kihívásra.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a hosszú olvasmányokat, vagy azt, ha sok idegen, néha kimondhatatlan névvel találkozik.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz