Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz!
Kiadó: Móra
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 309

A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

Tudod mi az klottgatya? Múlt századi tornanadrág. Hát azt, hogy kicsoda Klott Gatya? Nagydarab, szőrösszívű, múlt századi tesitanár, a Békés Utcai Általános Iskolában. Örülhetsz, ha személyesen nem volt még hozzá szerencséd, vagyis inkább szerencsétlenséged. (Hacsak nem olvastál rémtetteiről a Tündérboszorkány című könyvben.) Bezzeg szegény ötödik dések! Nekik szeptembertől éppen Klott tanár úr az osztályfőnökük. A könyv végére kiderül, sikerül-e kiutálniuk Klott Gatyát a Békésből, vagy békét kötnek az ország legrémesebb pedagógusával.
Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz!
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
megismerhettem a Békés iskola életét főleg az 5.b osztályt, akiknek osztályfőnökük a hírhedt Klott Kálmán volt és az egész osztályról is megtudhattam többet. Az írónő zárójeles megjegyzései viccesek voltak, de inkább a 10-12 éves korosztálynak valók és szólnak.(A "Tündérboszorkány" című könyv még ennek a könyvnek az előzménye volt.)
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Gyuri egy nagyon összetartó és jószívű osztályba került, ahol mindenki jó barátja, de főleg Sanya, Laci,Dóri és Sári. Bár a könyv végén Gyurinak nehéz dolga volt, hogy az osztályfőnök és az osztály kapcsolatát terelgetni tudja.
Annak ajánlom, aki...
aki szereti a szavak kiforgatását (amit az írónő gyakran használ a zárójelekben vagy egyszerűen csak sokszor kiszól az olvasónak). Ezt a könyvet én inkább a 10-12 éves korosztálynak ajánlanám, mert mondhatjuk azt is, hogy ez róluk szól.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti, ha a történetben gyakran megakasztják vagy már elmúlt 16 éves. (Bár ez igazából személyiségtől függ.)

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz