John Green, David Levithan: Will & Will
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 304

16 éven felülieknek ajánljuk!

Will ​Grayson megismerkedik Will Graysonnal. Az egyik fiú okos és különc, akinek egyik alapszabálya: mindentől és mindenkitől tartja a távolságot. A másik dühös és depressziós, életének egyetlen fénypontja egy internetes barátság. Egy hideg éjszakán Chicago egyik legfurcsább pontján a két fiú útja keresztezi egymást. Ettől a pillanattól kezdve világaik összekeverednek, az életük visszavonhatatlanul egybefonódik.
John Green, David Levithan: Will & Will
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a lendületes történet miatt le se lehetett tenni a könyvet. Ha belefeledkezünk, szó szerint pár óra alatt el lehet olvasni. A két párhuzamos történet, és a folyamatos "cliff hanger"-k arra motiválnak, hogy elolvasd a következő majd következő fejezetet, amíg egyszer azt nem veszed észre, hogy nincs több.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert mindkét Willnek nagy problémai vannak. Az egyiknek két szabálya van: Fogd be! Szard le! Ez szöges ellentétben áll az én véleményemmel. Ha van véleményed fejts ki nyugodtan, de észérvekkel érvelj, ne a hangerőddel. Továbbá ha semmi nem érdekel az életben, hamar azon kapod magad, hogy rendkívül sokat unatkozol. És annál rosszabb nincs. A másik Will depressziós és életkedvtelen. Sajnos vele nagyon is tudtam azonosulni, és nem lennék a helyében.
Annak ajánlom, aki...
egy olyan történetre vágyik, ami gyors és érdekes. Könnyű olvasmány, egy egy estés kikapcsolódás egy nehéz, fárasztó nap után. A könyv nem feltétlenül vicces, de egy-két helyen mi is elnevettük magunkat.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el, aki még fiatal ahhoz, hogy felfogja, az azonos neműek között is ugyanolyan szép lehet a szerelem. A könyvben több meleg emberrel is találkozunk, – főszerepben is – és nagyon tetszik, hogy ez csak egy tulajdonságuk, nem a meghatározó jellemük. Illetve a fiatalabb korosztálynak sem ajánlom, elég gyakori a könyvben a csúnya beszéd.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz