Wéber Anikó: Az osztály vesztese
"Az éjszaka leple alatt furcsa kép kerül az osztály facebook oldalára: esetlen alak minion­jelmezben, felette a falra írt felirat: Az osztály vesztese! Az osztályfőnök tombol, a diákok gyanakodva méregetik egymást. Tettesnek se jó lenni, de áldozatnak még rosszabb. gyerek életét ismerjük meg mindenestül, miközben velük izguljuk és szorongjuk végig ugyanazt a pár napot a felkeléstől a feleltetéseken át a napköziig. Vajon ki tette és miért?"
Wéber Anikó: Az osztály vesztese
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
mert mindig más szereplő szemszögéből láthattuk az eseményeket, közben pedig minden gyereket külön-külön megismerhettünk. Mindenkiről látunk egy képet az iskolában, de a valóságot, ami velük otthon történik azt nem láthatjuk. Még csak ötödikesek a szereplők, de már erőteljesen látszódnak a különbségek. Ezek a származásban, megjelenésben és társadalmi helyzetben mutatkoznak meg. Ezek alapján klikkesednek a szereplők.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
rossz érzés volt olvasni, hogy a társadalmi különbségek és származás miatt többször bántották egymást.
Annak ajánlom, aki...
aki szereti az őszinte, mindennapi életről szóló regényeket. Ajánlom még szülőknek és nagyszülőknek, hogy lássák, hogy a gyerekek miért akarnak megfelelni társaiknak és, hogy megértsék, miért kérnek a gyerekek sokszor, drága, „menő” ruhákat, telefonokat. Legtöbbször azért, mert nem akarják kitenni magukat társaik csúfolódásának.
Ne olvassa el, aki...
akit régebben csúfoltak, mert a régi emlékek, traumák felkavarhatják őt, eszébe juthatnak a rossz emlékek. Az osztály vesztese tökéletesen visszaadja mi minden történik a gyerekekkel az iskola falai között.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz