Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet!
"A második világégés poklát követően nem csak mozdítható kincsek, de hazák is gazdát cseréltek. A szerző megkísérli bemutatni, hogyan lehet ezt az elviselhetetlenségig kínzó helyzetet emberien, méltósággal megélni, túlélni."
Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet!
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
az író Wass Alber rendkívüli részletességgel ír le dolgokat,így könnyen tudunk azonosulni a regény szereplőivel.  Az érzelmeinkre, érzéseinkre hat legyen szó örömről vagy éppen a megpróbáltatásoktól nem mentes időszakról. Azért is jó olvasni mert egy olyan mára eltűnni látszó korról szól ahol még létezett tisztesség, becsület, emberség.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Ennek a regénynek nem lennénk főhősei. Egy olyan korszakban játszódik,ami történelmi viharoktól nem mentes. Ezek a viharok fosszák meg a főhőst attól amit a világon mindennél jobban szeret. A hazájától,a családjától,a hegyeitől. Ez a kor és a háborús időszak egy emberi életet tesz tönkre és dönt romokba értelmetlenül. Mi baromira utálnánk.
Annak ajánlom, aki...
Mi mindenkinek ajánljuk a könyvet,aki kicsit is kíváncsi a romániai magyarság mindennapjaira. Nekünk nagyon tetszett. Szól hazaszeretetről,emberségről,hitről szeretetről,Erdélyről,emberi sorsokról. Egy könyv érzelmekről kő kemény sziruptól mentes tiszta érzésekről. Tényleg csak ajánlani tudjuk.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a történelmi könyveket és nem tud Wass Albert szellemiségével azonosulni.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz