W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete


"Lenyűgöző történetünk főszereplője, egy aranyos kutyus nem egy, de több életen keresztül próbál meg rájönni arra, hogy mi is az élete célja. A Kutyás történet más, mint a többi megszokott, cuki kis kutyusokról szóló megható regény. Az élet legalapvetőbb kérdésére keresi a választ: miért vagyunk itt? Hősünk, Béni maga is megdöbbenve tapasztalta, hogy lenyűgöző szépségű, aranyló szőrű kiskutyaként született újjá, miután végigélte egy korcs, kóbor kutya tragikusan rövid életét. Az új lehetőséget kihasználva eljut a nyolcéves kisfiú, Ethan ölelő karjába. Együtt számtalan lélegzetelállító kalandot élnek át, és közben Béni megtanulja, hogyan legyen jó kutya."
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
úgy éreztem, pont nekem való. Egyszerre nyugodt és izgalmas, nem unatkoztam közben. Nem éreztem úgy, hogy bárhova is sietnem kellene - ami például a buszmegállóban jelentett némi hátrányt -, hogy bármi is felesleges lenne. Az Egy kutya négy életét olvasni olyan volt, mint hazatérni, megtalálni a lelki békédet, vagy akár egy nyugodt zugot, ahol átgondolhatod a dolgokat.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert megtalálni az igaz barátot, elveszteni aztán ismét visszakapni a legjobb dolog lehet a világon. Újra és újra tanulni akkor is, amikor másoknak már lejárt az ideje, esélyt kapni a hibák kijavítására vagy legalábbis megokulására.
Annak ajánlom, aki...
észrevétlenül akarja megtalálni önmagát, filozofálni, vagy egyszerűen csak nem egy ember, hanem egy másik élőlény szemével akarja látni a világot.
Ne olvassa el, aki...
nem a mélyreható gondolatok híve, aki nem hisz a nagyobb hatalmakban és az eleve elrendelés elvében. Nem akar másként tekinteni a világra, mint most.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz