Victoria Aveyard: Vörös királynő
Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 424

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

AZ ISKOLÁBAN TANULTUNK AZ ELŐTTÜNK LÉTEZETT VILÁGRÓL, az angyalokról és istenekről, akik az égben laktak, és szelíd szeretettel uralkodtak a Földön. Egyesek szerint ezek csak mesék, de én nem hiszem. Még mindig uralkodnak fölöttünk az istenek. Lejöttek a csillagok közül. ÉS MÁR NEM SZELÍDEK. A közrendű, nyomorgó Vörösök az Ezüstök uralma alatt élnek, akik isteni hatalommal bíró harcosok. Mare Barrow, a tizenhét éves falusi Vörös lány számára úgy tűnik, soha semmi nem fog megváltozni. Mare az Ezüstök palotájába kerül, hogy azok között dolgozzon, akiket legjobban gyűlöl. Hamar felfedezi azonban, hogy vörös vére ellenére ő is halálos hatalommal bír, amely az Ezüstök uralmának végét jelentheti. A hatalom játszmája azonban veszedelmes, és ki tudná megmondani, hogy ebben a vér által kettéosztott világban ki kerül ki győzedelmesen?
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
magával ragadó cselekménye volt alig tudtam letenni csak olvastam-olvastam reggel délben este iskolában a buszon még a tanórákon is és le a kalappal mert én egyszerűen beletudtam magamat élni ebbe a világba amit egy elképesztően tehetséges írónő  írt. A történet a világ egyszerűen beléjük szerettem a szereplőket megkedveltem(a kedvencem nekem Maven). Át tudtam érezni amit Mare érzett és a könyv végén a forduló pontnál nem is akartam elhinni ami történt szerintem úgy két hétig sírtam és csak azt tudtam mondani „Miért Maven MIÉRT?”
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
nem lennék a regényben főhős, mert nem tudnám kibírni/elviselni azokat a szenvedéseket amiket Mare-el történtek(a végén lévő forduló pontot)
Annak ajánlom, aki...
bírja a természet feletti képességekkel rendelkező fantasy/disztópikus történeteket. Ezt a könyvet nem csak lányoknak ajánlom hanem fiúknak is.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a női főszereplős könyveket vagy aki nem rajong a YA-könyvekért. Vagy ki nem szerette a Párválsztót vagy az Éhezők viadalát(mert ez a könyv ennek a két könyvnek mondhatni szerelem gyermeke/kereszteződése DE AZOKNÁL SOKKAL JOBB!!!).

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz