Veronica Roth: A beavatott (Beavatott sorozat I. kötete)

Főhősünk, Beatrice Prior az antiutópisztikus Chicagoban él családjával és csoportja többi tagjával. A társadalom 5 csoportra van osztva. Mindegyik csoport célja egy-egy emberi erény fejlesztése és művelése. Ők az Őszinték, az Önfeláldozók, a Bátrak, a Műveltek és a Barátságosak. A 16. életév betöltése után mindenkinek el kell döntenie, hogy melyik csoporthoz kíván tartozni. Beatricenak mérlegelnie kell a saját vágyainak fontosságát és a család elvárását. Végül olyan döntést hoz, amely még számára is meglepetést jelent.
Veronica Roth: A beavatott (Beavatott sorozat I. kötete)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Attól függetlenül, hogy egy fantasy regényről van szó ami a jövőben játszódik, nem túlságosan elrugaszkodott a valóságtól. Megvannak a kötelező elemei amik mesévé teszik a történetet viszont van egy olyan realitás alapja a jövőre nézve ami elgondolkodtató hatású. Közben szórakoztató és izgalmas egy kis romantikával megfűszerezve.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben a főhős, mert Beatrice egy olyan lány aki nem fél kilépni a komfortzónájából és szereti megismerni ereje határait. Nagyon fontosak számára a barátai és a családja. Mindent megtesz annak érdekében, hogy őket biztonságban tudja, és igazságot szolgáltasson a többi ember számára is.
Annak ajánlom, aki...
Kedveli az akciófilmeket és az akció dús könyveket. Ez a példány egy különleges ötvözete az izgalomnak, a csalódottságnak, a drámának, a barátságnak és a lázadásnak egyaránt. Könnyen olvasható, visz magával folyamatosan a történet. Nem véletlen, hogy film is készült belőle, viszont mindenképpen ajánlom először a könyv elolvasását és csak utána a film megnézését.
Ne olvassa el, aki...
Nincsen oda a könyvsorozatokért. Ez egy 3+1 kötetes sorozatnak az első része. A történet tovább bontakozik a 2. és 3. részben. Illetve ezt a könyvet talán a lányoknak ajánlanám jobban, fiúk számára is élvezhető lehet az akció miatt viszont a romantikus oldalakat ők szívesebben átlapoznák.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz