Timur Vermes: Nézd, ki van itt
A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

"2011. nyara. Berlin közepén egy üres telken, katonai egyenruhában egy ötvenhat esztendős férfi ébredezik: Adolf Hitler. Amit talál: béke, demokrácia, rengeteg külföldi és egy női kancellár… Ebben az új világban a tőle elvárható fanatikus hittel új karrierbe kezd a televízióban. Timur Vermes káprázatos szatírájának Hitlere nemcsak végtelenül komikus figura, de ijesztően valóságos is. Meghűl az ereinkben a vér, hogy milyen könnyen megtalálja a helyét egy cinikus, gátlástalan világban, ahol a demokrácia hosszú évtizedei után a demagógia, a nézettségi adatok és a like-gombok nyomogatása vezérli a közéleti cselekvést."
Timur Vermes: Nézd, ki van itt
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
üdítő volt egy ennyire hírhedt személyt esendő emberként látni, egy olyan helyzetben, ami mindenkinek kihívást jelentene. Továbbá a regényt még jobbá tették az időutazásos helyzetből fakadó nevetséges helyzetek. 
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék főszereplő a könyvben, mert még ha Hitler múltbéli cselekedeteitől el is tekintünk, én akkor is egyfajta büntetésként fognám fel az egészet. Más számára akár nagyszerű is lehet mindent tiszta lappal kezdeni, de a család és a barátok hátrahagyása sosem lehet könnyű. Főleg akkor nem, ha egy teljesen új időbe kerülsz, ahol majdnem minden tök ismeretlen számodra.
Annak ajánlom, aki...
szeretne egy jól körüljárt szereplőt új megvilágításban látni, továbbá nem bánja a jó adag társadalomkritikát mellé.
Ne olvassa el, aki...
könnyed olvasmányra válik, mert ez minden vicces momentuma ellenére megmarad egy komoly könyvnek.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz