Kody Keplinger: The Duff - A pótkerék
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 300

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

DUFF ​= Designated Ugly Fat Friend, magyarul kb. Ügyeletes Ronda Dagi Barátnő A tizenhét éves Bianca Piper cinikus, hűséges, és még véletlenül sem gondolja azt, hogy ő lenne a legszebb a barátnői között. Arról nem is beszélve, hogy okosabb annál, mint hogy elkábítsák az iskolai nőcsábász, Wesley Rush szavai. Ami azt illeti, Bianca kifejezetten gyűlöli ezt a srácot. Amikor pedig Wesley Duffnak nevezi őt, egyszerűen ráborítja a kóláját. Ám Bianca élete otthon sem éppen tökéletes, így figyelemelterelésre van szüksége. Azon kapja magát, hogy megcsókolja Wesleyt. És ami a legrosszabb, még élvezi is. Hogy elszabaduljon a mindennapok poklából, beleveti magát a fiúval egy titkos „ellenségek extrákkal” kapcsolatba.
Kody Keplinger: The Duff - A pótkerék
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
kaptunk egy fergeteges nem egy hétköznapi romantikus szálat+ Bianca és Wesley párbeszédeik félelmetesen szórakoztatóak(Még akkor is, mikor nem beszélgetnek J) Nincs itt szó romantikus dolgokról, csak a valóság van. Egy lány plusz egy fiú és egy megállapodás. Sőt amiért igazán jó volt olvasni ezt a könyvet az a benne lévő mondani valója volt: mit is jelent Duffnak lenni? Duffnak lenni nem egy tulajdonság hanem egy bizonyos állapot. Akárkivel előfordulhat, hogy egy baráti társaságban mi érezzük ma
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert az igaz barátaim ráébresztenének arra hogy a barátság fontosabb mint holmi címke.
Annak ajánlom, aki...
eltudja fogadni az olyan YA-s könyveket amiben nem egy tündérmesés történet található, mert Bianca története éppen  nem egy tündérmese, szóval legyünk reálisak! Mert hogy a történet is az. Itt nem lehet mindenki gyönyörű, nem lehet mindenki boldog. Hiszen olyan történet ez, ahol olyanokkal találkozunk: széthullott családok, alkoholizmus, egy éjszakás kalandok + stb.
Ne olvassa el, aki...
azt akarja olvasni Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Bianca nevű csaj, aki együtt  élt szerető édesapjával és a sokat utazó kedves édesanyjával. Biancának volt két barátnője is, akikkel tűzön-vízen át összetartottak, semmi sem állhatott közéjük. És aztán jött a bizonyos kedves Szőke herceg.(mert ez nem az a történet akar lenni)  

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz