Tavi Kata: Nyitótánc
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 360

Lilla imád táncolni, ezért alig várja az új gimit a tánccsoporttal, az új barátnőket, no meg a helyes fiúkat. Csakhogy a szomszédba költözött nyáron a leghelyesebb srác, akit valaha látott… a kosaras Krisztián, aki úgy fest, mint egy rockisten. A szülei szerint valaha ők barátok voltak, de akkor miért olyan elutasító Krisztián? Mi zajlik a kosárcsapatban, miért marják egymást a fiúk, hol nyíltan, hol burkoltan? Tényleg a tehetség számít? Mi történik a lányok között? Hogyan lehet barátságból csatározás, szeretetből irigység és gyűlölet? Forrong a lánycsapat! Lilla nagyszájúan lavíroz az iskola nyüzsgő életében, barátságok és szerelmek között. Szurkol a meccseken, szenved a feleltetések alatt, és hol pörögve, hol valami másra vágyva éli a középiskolások mindennapi, ám mozgalmas életét. Vajon rátalál a boldogság?
Tavi Kata: Nyitótánc
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
mint korosztályuk, nagyon tudtam azonosulni karakterekkel, szituációkkal, reakciókkal, nagyjából mindennel. Bár ahány ember annyi féle fiatal létezik a földön, és lehet hogy nem mindegyik tudna azonosulni azzal amit én mondok. De alapvetően egy nagyon kedves történet a szerelemről, a barátságról, és a korosztályunkra jellemző bizonytalanságról mindennel kapcsolatban.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
mindig is akartam táncolni, de nem áldott meg az Úr olyan alkattal, ami szükséges volna hozzá. De viccet félre téve egy jó történetnek tartom, jól kitalált, megírt karakterekkel, és a lényem egy része szívesen lenne egy közülük, azonban mint velük egyidős, meggyőződésem, hogy én ugyanezt a történetet élem meg, csak más szereplőkkel, és persze más főszereplővel. Egy bizonyos korig, az ember mindig elmondja, hogy ahogy olvassa a könyvet vagy nézi a filmet melyik szereplő lenne ő, de ez szerintem amíg a gyerekeknél elfogadott, és aranyos is, idősebb korban már furcsa. Ennyi idős korra nekem már lejött az információ, hogy az ,hogy hogyan alakítom az életemet egyedül rajtam múlik, és nem kell vágyódnom egy történet után, mert ha úgy akarom nekem akár jobb is lehet. Én hiszek abban, hogy mindenki maga alakítja a sorsát, és bár nagyon tetszik Lilla karaktere, vannak bizonyos döntései, amihez én nem tudnék alkalmazkodni, viszont azt mondhatom, hogy az ő történetéből levontam a tanulságot, és a saját életemben már nem követem el azt a hibát, amit ő elkövetett.
Annak ajánlom, aki...
aki szívében máig is egy hercegnő. Annak aki vágyik a romantikára, főleg a romantika egészségesebb, tisztább változatára. Azoknak akik még hisznek az igaz szerelemben, a véletlen hatalmában és a nagy Ő-ben, akit egyenesen neki teremtettek. Annak, aki egy hiteles képet akar kapni egy átlagos kamasz életéről, világ látásáról, értékrendjéről ( az általános alól mindig léteznek kivételek, akik elutasítják még csak a gondolatát is, hogy ők valaha is ilyenek voltak, vagy lesznek, szóval őket ne vegyük egy kalap alá) és persze a korosztályunknak. Mi kamaszok sok problémával küzdünk, és hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy egyedül vagyunk ezekkel. Jó hír. Ezek szerint nem :)
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a szenvedést. Ahhoz, hogy valaki értékelni tudjon egy ilyen történetet, azonosulnia kell tudnia ezzel a stílussal. A dolgok folytonos túlkomplikálása az egész könyvet jellemzi. Szóval romantika ellenzők rakjátok le ,ha a kezetekbe kerülne véletlen!

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz