Tahereh Mafi: Ne érints (Shatter Me sorozat I. kötete)
A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

"Senki sem tudja, miért végzetes Juliette érintése, de a Regeneráció kormányának tervei vannak vele. És terveik között szerepel, hogy fegyverként használják a lányt. De Juliette-nek is megvannak a maga tervei. Soha életében nem volt szabad, ám végre felfedezi magában az erőt, hogy visszavágjon. És megtalálja a jövőt az egyetlen fiúval, akiről azt hitte, örökre elvesztette. Tarareh Mafi delejes erejű első regényében egy emberfeletti erővel rendelkező lány egy hatalmi játszma közepén találja magát egy szánalmas világban, mely tele van vérpezsdítő szerelemmel, kábító gonoszsággal és a jövőt meghatározó választásokkal."
Tahereh Mafi: Ne érints (Shatter Me sorozat I. kötete)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
izgalmas volt. Az eleje, kissé zavaros volt, de minél többet olvastam belőle, annál jobban össze állt a kép. Egy teljesen más világban játszódik, mint a miénk. Ott teljesen le van rombolva az egész város körülöttük, és a mellettük lévő városok is. Csak az a rész, az az épület ilyen modern. Teljesen más az élet. Katonák élnek ott, akik kérdés és feltétel nélkül teljesítik a parancsot. Juliette elviselhetetlen körülmények között nőtt fel és tartották. Mint egy kísérleti egeret.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék, de mellette nem is. Olyan ereje van Juliettnek, amit senki más nem tapasztalhat meg. Viszont szörnyen kiközösítették az iskolában kiskorában, majd egy börtönszerű intézménybe vitték, ahol abszurd körülmények között élt. Később, mikor kihozzák onnan, föl akarják használni. Juliette csak szabadságra és egy emberi érintésre vágyik, de ehelyett fegyvernek szánják.
Annak ajánlom, aki...
szereti az akciódús, romantikus könyveket. Ha kedveli az olyan könyveket, ami nem hétköznapi történetet ír le. Egy teljesen más világban játszódik, más emberekkel, más látásmóddal, életkörülményekkel. Ott vagy katona vagy, vagy a kinti világban él, ami a lepusztult város.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti az erőszakot. Ebben a könyvben több olyan jelenet van, mikor megjelennek a fegyverek, az ölés, kényszerítés. Aki nem szeret ilyenekről olvasni, annak nem ajánlom ezt a könyvet.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz