Szerb Antal: A Pendragon legenda
"Egy ​fiatal magyar tudós XVII. századi misztikusok után kutat a British Museum könyvtárában. Earl of Gwynedd, a Pendragon család feje meghívja várába, és Mrs. Eileen St. Claire, egy csodálatos fiatal nő, titokzatos gyűrűt küld az Earlnek az ifjú tudóssal.
Így kezdődik Szerb Antal egyedülállóan izgalmas, nagyszerű szatirikus detektívregénye, amely a legendákkal teli, varázsos walesi tájra viszi el az olvasót, ahol a képzelet szülte kísértetvilág a kor valóságos kísérteteivel ütközik össze egy hatalmas örökségért folyó izgalmas hajsza keretében.
A Pendragon legenda Szerb Antal sokoldalú tehetségének sajátos kifejezője. A homo ludens, a játékos ember, aki kirándul saját szférájából a tudománytól legtávolabbra eső könnyű, szórakoztató irodalom műfajába, és megtölti azt szellemének fényével, bebizonyítja, hogy fantasztikus és bűnügyi regényt is tud írni, sőt jobbat, mint ennek a műfajnak az iparosai. Mert ő közben magas színvonalú irodalmat is közöl, és bírálja, kinevetteti azt a sznob angol úri társaságot, mely oly nagyon fogékony a misztikumra. S ezzel tulajdonképpen ezeknek a műfajoknak a paródiáját adja."
Szerb Antal: A Pendragon legenda
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Annak ellenére, hogy nem napjainkban játszódó történet volt, nagyon is érthető volt a nyelvezete: konkrét idő nincs megadva, mégis korábbi éveket fest le elénk a szerző. Bár nem a középkorban helyezkedik el, mégis megvan benne annak mitikussága, innen az izgalmas cselekmény jelenléte.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert bár nem érdeklődök azokért a témákért amikért ő, az Earl birtokán mégis nem természetfeletti, ámbár megmagyarázhatatlan dolgokat él át. Kézelfoghatóbb kalandokkal is találkozik a történet során, mint például a szerelem, viszont időbeli távolisága miatt ez is sokkal másabb romantikus színt kap, mint a mai világban.
Annak ajánlom, aki...
Aki szereti azokat a kalandregényeket, amik nem feltétlenül a fantáziadús, kitaláltabb részektől kalandosak, hanem a realisztikus világ mítoszait fedezik fel.
Ne olvassa el, aki...
Akit nem szereti, ha egy korábbi időben játszódik a történet, vagy ha sok történelmi információ jelenik meg egy könyvben. A kötet szereplői leginkább arisztokratikusabb személyekre hasonlítanak, így a szóhasználatuk is gyakran erre jellemző.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz