Szentesi Éva: Pedig olyan szépen éltek
A könyvet 18 éven felülieknek ajánljuk.

"Nyilánszki Mari hétéves. Egy Tisza-menti kisvárosban él, fullasztó, szeretet nélküli közegben. Kopogós cipőről, Barbie babáról és arról álmodozik, hogy az anyukája, amikor nagy ritkán hozzá szól egyáltalán, ne úgy szólítsa, hogy „Mari, fiam”. Nem csoda hát, hogy amint tud, elmenekül otthonról. Önmagát és a boldogságot keresi, de vajon képes-e a boldogságra az, akit olyan hosszú ideig csak boldogtalanság vett körül?

Szentesi Éva író, rákellenes aktivista, a WMN.hu magazin főmunkatársa. Hamvaimból című könyvében őszintén és tabuk nélkül írt rákos megbetegedéséről. Első novelláskötete, a Kardos Margit disszidál 2017-ben jelent meg."
Szentesi Éva: Pedig olyan szépen éltek
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Nagyon elgondolkodtató történet egy lányról, akit a szeretet nélküli közeg és a társadalmi elvárások folytogatnak. Nagyon gyakran eszembe jut a regény, pedig már nagyon régen olvastam. Egyszerűen nem tudom kiverni a fejemből. A borítóterv gyönyörű, tökéletesen illik a műhöz.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regény főhőse, de minden esélyem megvan, hogy azzá váljak amit ő képvisel. Mindannyiunknak megvan, hiszen ő egy teljesen hétköznapi személy, elsétálhatnál mellette az utcán és fogalmad sem lenne róla, hogy honnan jön vagy hová megy, hogy miket élt át.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom a regényt, aki képes szembenézni a valóság természetével és készenáll az élete hátralevő részében minimum heti egyszer gondolni erre a könyvre.
Ne olvassa el, aki...
Nem ajánlom a könyvet azoknak, akik könnyű kikapcsolódásra vágynak.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz