Szélesi Sándor: Kincsem
"A ​csodakanca igaz története! Egy furcsa szerelem és egy legyőzhetetlen ló… A sors vagy talán maga a végzet rendezte úgy, hogy 1874 tavaszán egy tápiószentmártoni istállóban, Blaskovich Ernő birtokán megszülethetett egy sárga csikó. Ez a csikó annyira darabos mozgásúnak tűnt, hogy amikor a következő tavaszon vevők érkeztek a birtokra, a többi egyéves lovat elvitték magukkal, ezt az egyet azonban ott hagyták. Mindeközben – ismét csak a sors különleges játékossága folytán – Blaskovich Ernő megpillantott egy kék szemű leányt a Nemzeti színpadán, és lehetetlen dolog történt: a nyugodt életet élő, dolgos természetű és kiszámítható férfi szerelmes lett. A több mint húsz év korkülönbség még talán legyőzhető lett volna, de a leány – Szabó Karolina – egy fejjel magasabb volt Ernőnél, ez pedig különös helyzeteket eredményezett a korabeli társasági eseményeken. Nem könnyű szeretni és nem könnyű Európában lovat futtatni sem. Blaskovich Ernőnek mindkét ok miatt lettek ellenségei. Akadtak, akik úgy gondolták, ha a boldogságot elveszik a férfitól, talán a lovát is le tudják győzni. Kincsem egy vidéki nemesúr és egy ibolyaszemű leány tényeken alapuló, igaz története olvasható e regény lapjain. Egy különleges szerelem és egy legyőzhetetlen ló históriája egy szebb világból."
Szélesi Sándor: Kincsem
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
mindig is nagyon szerettem Kincsem történeteit és jó volt visszatérni kicsit kiskorom mániájához. Emellett többet tudhattam meg arról az emberről aki Kincsem gazdája volt. Nem véletlenül lett Kincsem országunk büszkesége, egyedül nem ment volna semmire, ha nincs kissé furcsa gazdája, talán soha nem fedezik fel tehetségét és nem szeretik ennyire. Ló és gazdája egymás mankói voltak végig, jóban s rosszban.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert szívesen éltem volna abban a korban és ismerhettem volna Kincsemet is személyesen. Bár élte nem volt könnyű és sokan támadták mégis erős maradt, amit nagyon becsülök benne. Ami pedig még szimpatikusabbá tette számomra, hogy feltétel nélkül szerette a lovát és egyenrangúként bánt vele. Nem szált el sikereitől és amikor kellet Kincsem egészségét választotta a versenyek és a még nagyobb hírnévvel szemben. Ezt kevés emberről mondhatjuk el.
Annak ajánlom, aki...
olyan nagy rajongója Kincsemnek mint én, mert ezáltal a könyv által gazdáját is még jobban megismerhetjük. Az is olvassa el aki jobban szereti a lágy romantikus történeteket az agyonragozott csöpögős olvasmányoknál. Valamint aki büszke magyarságára és dicső múltjára.        
Ne olvassa el, aki...
... na szerintem ilyen nincs! Aki tényleg magyarnak érzi magát és büszke is rá annak mindenképp el kell olvasnia ezt a könyvet, ha másért nem is Kincsem iránti tisztelete miatt. Viszont a mű komolysága miatt csak 16 év felett ajánlom, hogy biztosan megértsék a lányegét.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz