Szaszkó Gabriella: Maradj velem
A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

"David ​Pennington a saját szabályai szerint él: sikeres író és öntörvényű alak, aki mindenkit távol tart magától, a bátyját, Christ kivéve. David élete azonban teljesen felborul, amikor Chris, a sikeres manhattani ügyvéd öngyilkosságot követ el a saját lakásában. Látszólag semmi sem indokolja a szörnyű tragédiát, hiszen a testvére mindig rendezett életet élt, sikeres volt a munkában és a magánéletben egyaránt. David úgy dönt, megírja családjuk történetét, és megpróbál válaszokat találni Chris tettére. A nyugodt visszaemlékezést azonban bátyja volt menyasszonya, Amy megjelenése szakítja félbe. Ahogy David egyre mélyebbre merül a múlt sötét bugyraiban, és szembenéz a családjában történt szörnyűségekkel, Amy és ő egyre közelebb kerülnek egymáshoz… Túl lehet-e lépni a múlt sebein és fájdalmain egy új élet reményében? Fel lehet-e dolgozni egy szeretett testvér halálát? Lehet-e jövője egy olyan kapcsolatnak, mely egy ilyen tragédia árnyékában születik? Vajon David képes lesz lezárni a múltat, vagy örökre a szörnyűségek rabjává válik?"
Szaszkó Gabriella: Maradj velem
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a könyv rávilágított arra, hogy nem csak szép és jó történetek léteznek, hanem megrázóak is, amik a valóságban is megtörténhetnek. A történet teljesen magával ragad, és bármennyire szeretnéd kihagyni a kegyetlen részeket, nem tudod, mert teljesen beszippant. Annyira megindítóak a cselekmények, az írónő nagyon valósághűen ábrázolta. Tele van érzelemmel, a főszereplő kínjait és fájdalmát én is átéreztem, majd a temetésnél végképp eltört a mécses. Az az eltökéltség, Chris szeretete és támogatása, ami segített Davidnek végül jobb emberré válnia, egyszerűen megdöbbentő. Chris csak adott és adott önmagából, míg végül teljesen kiüresedett, és ez vezette az öngyilkossághoz.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Természetesen nem lennék a főhős helyében, ilyen gyerekkort senkinek sem kívánnék. A múltbeli sérelmek egyre csak halmozódtak Davidben, amit végül képtelen volt uralni, és felemésztette az anyja iránt érzett gyűlölet. A temetés előtt előkerül az "álomanyuka" is, aki természetesen egy alkalmat se hagy ki, hogy ne rúgjon bele a fiába ott ahol csak lehet. Miért nem jelentették fel az anyjukat? Az apjuk miért hagyta magukra? Miért nem költöztek el? Chris miért nem állt a sarkára és szállt szembe az életüket megkeserítő nővel? Ilyen és ehhez hasonló megválaszolatlan kérdések kísértek végig az olvasás során, de az utolsó fejezetek választ adtak egy levél által. Csak erős idegzetűeknek!
Annak ajánlom, aki...
szereti a megrázó és letaglózó történeteket, mert ez a könyv magasan üti a mércét. Annak is javaslom, akinek nincsen idősebb testvére, mert Szaszkó Gabriellától megkaphatja. Igaz, csak a könyv utolsó oldaláig, de amióta elolvastam, nekem is lett egy bátyám, aki öngyilkos lett. Úgy szerettem őt, ahogy Chris Davidet.
Ne olvassa el, aki...
nagyon érzékeny, és könnyen meghatják a szomorú történetek. Az a részletesség, amivel ki lettek dolgozva a gyerekeket verő jelenetek, egyszerűen kegyetlen, megrázó és megdöbbentő. Továbbá azok is, amikor David a lehető legmélyebbre süllyed a sérelmei és gyűlölete terhei miatt. Persze nem csak őt látogatta meg a Kegyetlen Sors, Chrisnek is voltak küzdelmei és be nem gyógyult sebei. Az ő harcaiba is bepillantást nyerhetünk, ugyanis gyógyszereket szedett, vagdosta a csuklóját és pszichológushoz járt. Az olvasása közben annyira átéreztem a fájdalmaikat és szenvedésüket, hogy a magaménak tekintettem, így szinte nem is szóltam senkihez. és rossz volt a kedvem. Tényleg gondold át kétszer, ha egyszer a kezedbe veszed.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz