Szakács Eszter: Babilon (Griff­lovasok-trilógia 2.)


"A Korfu szigetén élő León régi grifflovas családból származik, és minden vágya, hogy ő is hős grifflovassá váljon. Ám amikor a Moirák nem őt, hanem az unokatestvérét választják egy olümposzi griff párjául, León nem törődik bele a görög sorsistennők döntésébe: az első váratlan lehetőségre lecsap, hogy kezébe vegye és újraírja a sorsát! Ehhez át kell kelnie egy másik világba, a Babilonra, hogy egy vad griffet keressen magának, ám az új világ váratlan meglepetéseket tartogat számára. A megpróbáltatások során Leónnak rá kell ébrednie, hogy rajta kívül talán senki nem képes megállítani Ahrimánt, az emberiség ősi ellenségét, aki alig egy évvel a Második Kapuháború után ismét megpróbálja elpusztítani a Földet és a zsebuniverzumokat."
Szakács Eszter: Babilon (Griff­lovasok-trilógia 2.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a Szelek tornyához hasonlóan ebben is sok a mitológia és a történelem. A történet élvezhető, a szereplők változatosak, és Babilon -ahhoz képest, hogy a mi jelenkori világunkhoz viszonyítva még eléggé fejletlen és kezdetleges hely- nagyon érdekes történések színteréül szolgál.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a főhős a regényben, hiszen én is szívesen elfogadnék egy griffet, hogy aztán együtt harcoljunk, és az Akadémiára járhassunk. Bár a kínzásokat nem szívesen tapasztalnám meg a saját bőrömön, a sok kaland egész biztosan kárpótolna a veszteségekért.
Annak ajánlom, aki...
olvasta már a Szelek tornyát, mert ezt a történetet úgy az igazi olvasni. Aki szereti a mitológiát, hallott már Babilonról, és szívesen olvasna egy kalandos történetet, annak ez a könyv biztos tetszeni fog.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a történelmet, mert nem fogja élvezni. Aki tanult már a sumerokról, Mezopotámiáról, Babilonról, könnyebben beleélheti magát a történetbe.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz