Szakács Eszter: Füstmágus


"Nauni ​még csak tizenhét éves, de már súlyos teher nyomja a vállát. A szülei halála és a családi ház leégése után rá marad a feladat, hogy három kisöccséről és saját magáról gondoskodjon. A főváros melletti nekropoliszban húzzák meg magukat, és a lány ébredező varázserejét próbálgatva, lopásból tartja fenn kis családját és a melléjük szegődő barátokat, köztük egy renegát szfinxet. Legfontosabb feladata mégis az, hogy legkisebb, örökbe fogadott öccsét, Juját, akit Széth tiltott egyházának vörös papjai keresnek, elrejtse és megvédje.

Az egyiptomi alvilág ura súlyos feladatokat bíz Naunira: ki kell derítenie a kis trónörökösnő elrablásának körülményeit, és meg kell állítania a pusztítás istenét. De mielőtt nekiláthatna a lehetetlennek tűnő feladatoknak, Széth főpapnője rájuk talál, és a kis csapatnak menekülnie kell…

Szakács Eszter legújabb fantasy regénye egy újabb zsebuniverzumba, az Uaszetre repíti el az olvasót. Ha szeretted a Grifflovasok trilógiát, a Füstmágus a te könyved!"
Szakács Eszter: Füstmágus
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Hiányoltam Szakács Eszter Grifflovas trilógiáját, főleg mivel lezártnak van tekintve és nem tartottam valószínűnek, hogy fog még könyve ebben az univerzumban játszódni. Ez a könyv azonban visszarepít a zsebuniverzumok és különböző mitológiai történetek közé, gyakorlatilag az eredeti trilógiát folytatja, még időben is ugyanott veszi fel a fonalat.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, egy varázsló, ráadásul a végső leszámolás veszteségei után minden jóra fordul, megkapja jutalmát, tehát a sorsa jobban alakul, mint a hasonló típusú regények szereplőinek.
Annak ajánlom, aki...
Szerette a Grifflovas-trilógiáját és szereti a különböző népek eredettörténeit, mitológiáit. Ez a kötet, az ókori Egyiptom zsebuniverzumába, az Uaszetre kalauzol minket,amit részletesen mutat be, természetesen egy picit modernizálva.
Ne olvassa el, aki...
Nem szereti az utalásokat az előző könyvekre, ebben ugyanis elég sok szerepel. Ne olvassa el az se, aki nem szereti a fáraókat, szfinxeket, mágusokat és természetesen griffeket.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz