Szabó Tünde: Az alibi (Balla Adrienn 1.)
Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 454

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

A cseppet sem átlagos természetű Adrienn, a Bébé tizenegyedikes diákja egy nap borítékot talál a küszöbön. A benne lapuló pendrive Adrienn osztálytársa, Balázs eltűnésének nyomozati anyagát tartalmazza, vagyis annak egy részét. A helyes, de szemétkedésre hajlamos Balázs pár hónappal korábban lelépett otthonról, mindenki szerint azért, hogy megszabaduljon utált szüleitől. Adrienn az újonnan felfedezett tények nyomába ered, miközben egyéb gondja is akad. Egyik este a parkban rajtakapja romantikus értelemben foglalt osztálytársát, Katát, a suli fenegyerekével, Janóval. Másnap egy lány az évfolyamról megvádolja Janót, hogy leütötte és kirabolta, Adrienn viszont tudja, hogy ez képtelenség. Ki kell derítenie az igazságot, bár ellenségeinek száma egyre szaporodik.
Szabó Tünde: Az alibi (Balla Adrienn 1.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
nagyon izgalmas a történet és elvarratlanul hagyja a szálakat a regény végén, ami miatt a sorozat második részét is muszáj elolvasni. Emellett nagyon tetszett még az, hogy a fejezetek napokra illetve hetekre vannak bontva, mert ilyet még egy könyvben sem láttam, tehát ez is felkeltette az érdeklődésemet.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert szeretem a rejtélyeket és szívesen látnék neki egy ilyen nyomozásnak. Adrienn szerintem nagyon jó karakter, mert elég belevaló lány és mindent megtesz a nyomozás sikerességének érdekében.
Annak ajánlom, aki...
szereti a nyomozós könyveket és a rejtélyeket, valamint annak aki hasonló korú, mint Adrienn és lépést tud tartani az ő gondolataival, tehát szinte minden középiskolásnak. Valamint azoknak is tudom ajánlani, akik szeretik a könyvsorozatokat, hiszen ez a történet is több könyvet ölel fel.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti ha egy regény kérdéseket hagy megválaszolatlanul, mert azt előre garantálni tudom minden olvasónak, hogy bizony nem kapunk választ az összes kérdésre, amik felmerülnek bennünk és Adriennben egyaránt.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz
2020-09-12 20:03:37Lukács Adél -
Még régebben olvastam ezt a könyvsorozatot, de el kell mondanom, hogy minden részét imádtam. Nagyon különleges könyvek voltak, és ha lehetőségem adódik rá, biztos újra fogom olvasni őket.
2022-06-05 15:52:55NÉMETH SZONJA-
Nekem nagyon tetszett ez a könyv, ajánlom!