Sylvian Neuvel: Alvó óriások


"Deadwood, ​Egyesült Államok: egy kislány oson ki sötétedés előtt kipróbálni az új biciklijét, hirtelen azonban eltűnik a lába alól a talaj. Egy mély veremben ébred, miközben a mentőcsapat épp ereszkedik le érte. De azok, akik a gödör pereméről néznek le rá, valami sokkal különösebbet látnak egy egyszerű kislánynál… A kislány felnő, és Dr. Rose Franklin lesz belőle: zseniális tudós, kutatási területének az egész világon elismert szakértője. Ez a terület pedig nem más, mint kislánykori felfedezése: egy óriási, díszes kéz, amelyet hihetetlenül ritka fémből készítettek jóval korábban, mint hogy a kontinensen bármilyen emberi civilizáció kialakult volna."
Sylvian Neuvel: Alvó óriások
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
nemcsak a hétköznapi nyelvezetet használta az író, hanem különböző tudományos szakszavakkal és tényállásokkal tarkította a történetet. A szövegszerkesztés eltér a megszokottól - olyan, mintha aktákat olvasna az ember.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert egy nagyon izgalmas, tudományos projekt részese, vezetője. Viszont nem lennék a helyében, mert több ezer ember élete múlik rajta.
Annak ajánlom, aki...
szereti a tudományos fantasztikumokat, mert a Földön túli civilizációk létezésének kérdéseit feszegeti.
Ne olvassa el, aki...
nem kedveli a burkolt fenyegetéseket az agresszív megnyilvánulásokat és a titokzatos kilétű embereket. A könyvben sok jelentéktelennek tűnő, mellékszál fut, amik késleltetik a megoldáshoz való eljutást. Vagy mégsem....?

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz