Sven Hassel: SS Tábornok
A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

"Sven Hassel megtartotta a szavát. A levelet ugyan nem tudta eljuttatni az öreg katona feleségének, mert az oroszok elvették tőle, de a világ megtudhatta fájdalomba írt soraiból, hogy milyen következményekkel jár az, ha egy őrült kezébe adjuk a hatalmat, hogy milyen érzés tűzzel-vassal a másik ember életére törni, megcsonkított holttestek közt aludni, hónapokig éhezni, nyári ruhában vándorolni a hófedte orosz sztyeppén-és mindezt a biztos vereség, az értelmetlenség tudatában."
Sven Hassel: SS Tábornok
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
megtudhattam milyen volt a háború alatt a világ, belátást nyerhettem egy brutális és rettentően szomorú igazságba, merthogy ez a mi igazságunk, a mi történetünk, és az embereknek komolyan el kellene gondolkodniuk azon, hogy mit tegyenek, hogy ez ne ismétlődjön meg.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
egyáltalán nem lennék a főhős helyében, mert nem tudnám végigcsinálni azt amit ő. Nem tudom hogy a testem vagy a lelkem halna meg előbb egy ilyen helyzetben, de az biztos, hogy iszonyat akaraterő és elszántság kell ahhoz amin a főhős keresztül ment.
Annak ajánlom, aki...
szereti a történelmet és nem csak a számokat szeretné látni hanem belátást abba milyen is volt ez valójában. Annak is ajánlom aki szereti beleélni magát a szereplő helyzetébe mert ez a könyv ezt teljes mértékben lehetővé teszi.
Ne olvassa el, aki...
nem bírja a brutalitást. Ezt most komolyan mondom aki nem bírja a véres vagy túl brutális jeleneteket az el se kezdje mert kendőzetlenül írja le a könyv az ilyen helyzeteket.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz