Susan Ee: Angyalok bukása


A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

"Hat ​hete már, hogy az apokalipszis angyalai alászálltak, és elpusztították a modern világot. Nappal az utcai bandáké a hatalom, de az éjszakákat a rettegés és a babona uralja. Mikor az angyalsereg harcosai tovaszállva magukkal ragadnak egy gyámoltalan kislányt, annak tizenhét éves nővére, Penryn, mindenre elszánja magát, hogy visszaszerezze a húgát. Mindenre. Ha kell, akár arra is hajlandó, hogy alkut kössön egy ellenséges angyallal. Rafi félelmetes harcos, de most legyőzötten, szárnyaitól megfosztva, félholtan hever a földön. Korszakokon átívelő háborúkban vívott győztes csatákat, most pedig egy éhezéstől legyengült tinilány menti meg az életét."
Susan Ee: Angyalok bukása
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
izgalommal és csavarral teli letehetetlen könyv volt. Szinte egész nap ezt olvastam, ébredéstől kezdve, tanítási óra közben a pad alatt, iskola után, este, egészen addig amíg ki nem esett a kezemből. Teljesen elvarázsolt.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert én nem tudnék elég bátran küzdeni, úgy mint Penryn. Teljesen eluralkodna rajtam a félelem és a reménytelenség a könyvben szereplő alapszituációban. Bár az vigasztalna, hogy olyan csodálatos társaságom lenne, mint Rafi.
Annak ajánlom, aki...
szereti a kalandos történeteket, amiket hozzánk hasonló, különleges képességek nélküli, de mégis különleges emberek vívnak valaki, vagy valami megmentése miatt. Az, hogy ő mű első szám, első személyben lett megírva, segít az olvasónak abban, hogy úgy élje át a kalandot, mintha ő lenne a történet hőse.
Ne olvassa el, aki...
idegenkedik a természet feletti dolgoktól, vagy nem szeret olvasni olyan alkotást, amiben erőszak, vér vagy kannibalizmus szerepel. Én sem szimpatizálok egyikkel sem igazán, de ezek nélkül sokkal szegényebb és laposabb lenne a történet.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz