Stephen King: Carrie


"A chamberlaini gimnáziumban közeleg az érettségi. A tizenhat éves, esetlen Carrie White-ot nemcsak bigottan vallásos anyja terrorizálja, hanem diáktársai – főként a lányok – gúnyolódásának is állandó céltáblája. Egy különösen megrázó esemény után a főkolomposokat megbüntetik, Carrie-ben pedig nőttön nő az indulat, elégtételt akar venni az őt ért sérelmekért. Egyre inkább tudatosul benne, hogy félelmetes telekinetikus képessége micsoda hatalom! Elérkezik a nagy nap, az érettségizők bálja. Csodák csodája, a rút kiskacsa Carrie-t bálkirálynővé választják a csinos és népszerű Tommy oldalán. Ám néhány diák nem bír magával, a végsőkig meg akarja alázni a lányt, s szörnyű tervet eszel ki. Válaszként Carrie szabadjára engedi pusztító erejét, melynek nyomán kő kövön nem mara."
Stephen King: Carrie
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Egy olyan történetet ismerhetünk meg, amelyben egy lánynak az iskolatársai mellett meg kell küzdenie az otthoni problémáival, mindezt úgy, hogy szép lassan felfedezi a telekinetikus képességeit. Az anyja teljesen vallásos és Istent kéri meg, hogy segítsen, hiszen azt hiszi lánya egy boszorkány, aki lepaktált az ördöggel. Mindezek ellenére vannak akik próbálnak a lánnyal közelebbi kapcsolatba kerülni, de sokan hátba támadják. A főszereplő lelki vívódásait és a képességei felfedezését és a vele járó sorra jelentkező szörnyűségeket követhetjük nyomon. A regény, horror jellege mellett, nagyon kalandos és elgondolkodtató, rá vezet arra, hogy miket kell kiállnia egy kiközösített lánynak és milyen nehéz uralkodnia magán úgy, hogy tudja mindent elveszíthet.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert rengeteg mindenen megy keresztül, amik lelki gyötrődéshez vezetnek. Túl kell élnie a mindennapos megalázásokat az iskolában és otthon is, mert az anyja bezárja őt egy kis szobába, ha rosszat csinált és imádkoznia kell megbocsátásért. A lány megpróbálja meggyőzni az anyját, hogy semmi köze Ördöghöz az ő képességeinek, de az anyja meg sem hallgatja. Nincsenek szinte barátai sem és egyedül csak magára számíthat, hogy megvédje magát. Az iskolában a lány egy kínos helyzetbe kerül, amit valaki levideóz és ki tesz az internetre, innentől kezdve gyökeresen megváltozik a lány élete, sőt egy hatalmas megalázást is terveznek ellene.
Annak ajánlom, aki...
Imádja a horror regényeket és a Thrillert. Izgalmas, félelmetes, Sokak számára valós történetet dolgoz fel Sptephen King, mert manapság sok a kiközösített és a kirekesztett emberek száma és nekik nagyon fontos a segítség bármilyen szempontból. Annak is ajánlom a könyvet, aki szereti a természetfeletti és a hátborzongató történeteket, mert ebben a regényben ez mind jelen van.
Ne olvassa el, aki...
bármilyen formában is fél a horror regényektől és annak sem ajánlom, aki nem szereti a pszicho és lélekrajzi műveket sem.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz