Stephanie Perkins: Anna és a francia csók
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 384

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

Anna nagy várakozással tekint végzős évének kezdete elé atlantai középiskolájában, ahol van egy remek munkája, egy hűséges legjobb barátnője, és egy alakulófélben levő, ígéretesnek tűnő kapcsolata. Így aztán eléggé elkeseredik amiatt, hogy Párizsba kell költöznie egy bentlakásos iskolába – egészen addig, amíg ott nem találkozik Étienne St. Clairrel, aki okos, sármos, gyönyörű, szóval tökéletes… lenne, ha nem volna foglalt. De a Fények Városában a vágyak valahogy mindig utat törnek maguknak. Vajon a szerelmes majdnem-ek éve a hőn óhajtott francia csókkal ér véget? Stephanie Perkins a romantikus feszültséget mindvégig sistergőn, a vonzalmat pedig magas hőfokon tartja debütáló regényében, amely garantáltan megbizserget minket a fejünk búbjától a lábujjainkig és megolvasztja a szívünket.
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
teljesen elvarázsolt a párizsi környezet, beleértve az iskolát, a mozikat, a nevezetességeket, a francia nyelv szépségét és természetesen az ételeket is. :) Amit még kiemelnék, az az hogy jó látni ahogy Anna véleménye lassacskán megváltozik az új környezetről és megszereti az új iskoláját. Nagyon jó volt olvasni azt is, ahogy fejődik a nyelvtudása, hiszen a történet elején alig tud valamit Franciaországról, később viszont szinte vérbeli franciává válik.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert Anna csodálatos környezetbe csöppen Párizsban és szívesen elcserélném például az itteni menzát az ottani iskolai étteremre, és főképp St. Clair csodálatos fiú, örülnék ha több hasonló lenne a környezetemben. :) Amiatt is szívesen lennék Anna helyében, mert én is hasonlóan szeretem a filmeket és a mozit, mint ő és annak nagyon örülnék ha több lehetőségem lenne moziba járni.
Annak ajánlom, aki...
szereti a hasonlóan romantikus történeteket egy kis izgalommal fűszerezve, hiszen azért az írónő ezt sem hagyta ki a regényből. Azoknak is tudom ajánlani, akik hozzám hasonlóan odavannak a francia nyelvért és esetleg tanulják is, mert a könyvben több francia kifejezés is felfedezhető, számomra nagyon jó volt amikor szembejött egy-egy és még csak utána sem kellett néznem hogy mit jelenthet.
Ne olvassa el, aki...
nincs romantikus hangulatban, mert az ezt a könyvet túl nyálasnak fogja találni és nem fogja lekötni. Annak sem ajánlom, akit egyáltalán nem érdekel a francia kultúra, hiszen az nem is fogja tudni valószínűleg hogy milyenek azok az ételek például amiket Annáék gyakran esznek a regény során és ez szerintem zavaró lehet.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz