Stephanie Garber: Caraval


"Scarlett ​Dragna eddig még egyetlen napot sem töltött távol attól a kicsi szigettől, ahol ő és a húga, Tella, hatalmaskodó, kegyetlen apjuk keze alatt felnövekedtek. A történet azzal indul, hogy az apa házasságra kényszerítené Scarlettet, ami egyszeriben véget vetne a lány hosszú évek óta tartó álmodozásának a messzi szigeten zajló Caravalról, a földkerekség legvarázslatosabb előadásáról, amelynek közönsége szintén a játék résztvevőjévé válhat. Azonban épp ebben az évben végül megérkezik a várva várt meghívó, amiről Scarlett annyit álmodozott. Tella elhatározza, hogy elmegy a Caravalra, és egy titokzatos matrózzal elraboltatja Scarlettet is. Csakhogy amint odaérnek, kiderül, hogy Tella eltűnt: az ő elrablója a Caraval ördögien mesteri szervezője, Legend. Scarlett hamarosan megérti, hogy a húga az idei Caraval kulcsfigurája, az egész játék körülötte forog: az lesz a győztes, aki Tellát megtalálja. Scarlett többször is végighallgatja a figyelmeztetést: bármi is történjék a Caraval során, az mind csak a fantasztikusan kidolgozott előadás része, de ő, szegény, még be se lépett, máris bábuként kezd lépkedni a mágia és a szívfájdító szerelem sakktábláján. Hanem akármi is a Caraval, valóság vagy sem, neki mindenképp meg kell találnia a húgát, mielőtt véget érne a játék utolsó, ötödik éjszakája, máskülönben a beinduló veszélyes dominóhatásra Tella örökre eltűnik a világból. Isten hozott, légy üdvözölve a Caravalban! De légy óvatos, nehogy túl messzire röpítsen a képzeleted!"
Stephanie Garber: Caraval
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Teljesen magával ragadott Caraval világa. Nagyon jól megírt, összetett történet ami tele van misztikus, becsapós helyekkel, ahol nem tudod, hogy mi valós és mi az előadás része. Ebben a témában ez az első könyvem és nagyon üdítő volt, ahogy olvastam a varázslattal teli játékot. Nagyon kíváncsi voltam, hogyan is végződhet a történet. Ahogy közeledtem a végéhez, annál jobban kombinált az agyam, hogy most biztos ez meg az fog történni, de ahogy fogytak a lapok úgy tárult fel előttem Caraval titka.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Egyszer szívesen elmennék Caraval-ra, hogy a saját szememmel bizonyosodjak meg arról a varázslatról, ami maga a rendezvény hordoz magában. Úgyhogy, igen lennék főhősnő még ha ez sok nehézséggel is jár.
Annak ajánlom, aki...
Ajánlom azoknak, akik szeretik a varázslatot, egy fordulatokban és meglepetésekben gazdag történetben. Akik szeretik a titkokat és az igaz szeretetet.
Ne olvassa el, aki...
Aki nem szeretni a varázslattal teli történeteket. Aki nem akar olvasni egy hosszú extrakuszás és meglepetésekkel teli könyvet.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz