Seanan McGuire: Minden szív kaput nyit (Csellengő gyerekek 1.)


"Eleanor ​West otthona csellengő gyerekek számára. Házalók, látogatók, vizsgálók kíméljenek!

A gyerekek hajlamosak eltünedezni, ha adja magát a lehetőség. Átlépnek a szekrény hátulján, becsusszannak egy tükörbe, beesnek a nyúl üregébe, vagy egy vén kútba, hogy aztán egy merőben más helyen bukkanjanak elő.

De a mágikus vidékek már semmi hasznát nem látják azoknak a gyerekeknek, akikből kifacsarták a csodát.

Nancy is utazott egyszer, aztán visszaküldték. Viszont mindaz, amit átélt a túloldalon… az ilyesmi megváltoztatja az embert. A West kisasszony gondjaira bízott gyerekek nagyon is meg tudják érteni. Ugyanis mindnyájan keresik a visszautat saját fantasztikus világukba.

Nancy érkezése azonban komoly változást hoz az Otthonba. Valamiféle sötétség ólálkodik a sarkok mögött, és amikor elszabadul a pokol, Nancy és újdonsült iskolatársai lesznek azok, akiknek a rejtély végére kell járnia.

Kerül, amibe kerül."
Seanan McGuire: Minden szív kaput nyit (Csellengő gyerekek 1.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Egyszerűen nem voltam képes letenni. A történet nem volt egy óriási felfedezés, de egy olyan világban lett tálalva, ami teljesen beszippantott. Meg kellett ismernem. Ráadásul a minden pénzt és időt megért, Nancy és társai üzenetét vétek lett volna nem befogadni.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
A világok, ahova a gyerekek kerülnek mindegyike különböző. Bár vannak olyanok, akik nem akarnak oda visszatérni, én ennek ellenére szívesen lennék a főhős. Be akarom járni a saját átjáróm mögötti világot.
Annak ajánlom, aki...
Ez a történet tele van szimbolikával. Maga a felnőtté válás folyamatát követhetjük végig. Ahogy keressük a világban a helyünk. Aki szereti az ilyesféle regényeket, mindenképpen olvassa el. De egyébként bátran ajánlom bárkinek, aki szeret gondolkodni, merengeni a könyveket, miután odébb tette őket.
Ne olvassa el, aki...
Egy nagyon érdekes, csavaros nyomozást vár. A krimiszál sajnos nem a történet erőssége.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz