Sarah Rose: Legendás lányok


"A kötet szerzője, Sarah Rose a brit titkosszolgálat különleges egységének hosszú időre titkosított dokumentumait dolgozta fel. Az egyedülálló iratok, naplók, személyes beszámolók olyan hadműveletekről szólnak, amelyek során fiatal nőket képeztek ki arra, hogy a frontvonal mögé átdobva a megszállt Franciaország területén segítsék az ellenállás tevékenységét.
Az életüket nap mint nap kockára tevő fiatal ellenállók pontosan tudták, mi vár rájuk, ha a Gestapo kezei közé kerülnek - ami sajnos több esetben be is következett. Ám ennek dacára a bátor nők igyekeztek kitartani a fedőtörténetük mellett, és próbálták megúszni a letartóztatást, vagy elviselni a kínzásokat."

Sarah Rose: Legendás lányok
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
sok mindent tanultam a 2. világháborúról, és az emberek sorsáról abban az időben. A figyelmemet teljesen lekötötte, mert nagyon sok csavar volt a könyvben.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert nagyon sok stresszt és izgalmat éltek át. Azonban a rengeteg kalandot érdekes lehet átélni.
Annak ajánlom, aki...
szereti és érdeklődik a történelem iránt, hisz a 2. világháborút dolgozza fel a könyv, leginkább női szemmel. Megjeleníti a feminizmust, és azt, hogy nők is képesek a harcmezőn maradni és harcolni.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a harcot, és a fegyvereket, valamint a durva harci jeleneteket.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz