Sarah Pennypacker: Pax (Pax 1.)
"Külön, mégis együtt. Elválaszthatatlanul. Szóval... néhány napja biztosan tudtam, hogy Pax evett. Éreztem. Múlt éjjel megláttam a holdat, és tudtam, Pax is épp azt nézi, ugyanakkor. Gondolod, ha érzem, hogy Pax él, úgy is van?
Igen."
Pax és Peter azóta elválaszthatatlanok, hogy a fiú magához vette az elárvult kisrókát. Ám egy nap megtörténik az elképzelhetetlen: Peter apja bevonul a hadseregbe, és rákényszeríti a fiát, hogy szabadon eressze Paxot. Nagyapjánál, otthonától háromszáz mérföldnyire Peter rádöbben, hogy az ő helye nem ott van - hanem Pax mellett. Az egyre közeledő frontra fittyet hányva felkerekedik, hogy újra együtt lehessen barátjával. Hajtja a szeretet, a ragaszkodás és a keserűség. Eközben Pax, míg kitartóan várja, hogy kis gazdája visszatérjen, maga is kalandokba keveredik, és felfedezi a világot.
Szívbe markoló története barátságról, hűségről és arról, hogyan találjuk meg helyünket a világban."
Sarah Pennypacker: Pax (Pax 1.)
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Érdekes volt, ahogy változott a könyvben a szemszög fejezetenként. Egyszer Peter, egyszer pedig Pax szemszögéből követhettük, mi történik épp. Ugyanakkor a könyv több erkölcsi kérdést is felvetett, mint a háború, vagy az állatok szabadon engedése.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Az egyik főhős lennék, a másik nem. Peter nem lennék, mert el kell engednie szeretett rókáját, ezzel együtt apja is magára hagyja; ellenben Pax lennék, mivel izgalmas kalandokon esik át, ahogy más rókákkal kavarog az erdőben, és megismerkedik az emberek rossz oldalával is.
Annak ajánlom, aki...
Szereti a megható történeket, amik az állatok világába is adnak betekintést. A könyv ugyanakkor felfedi azt is, milyen sokoldalú lehet az emberek viselkedése: például Peter és apja is sok mindent hajlandóak megtenni céljaik elérése érdekében, ám ezt kifejezetten eltérő módokon teszik.
Ne olvassa el, aki...
Nem szereti a megható, vagy épp kissé szomorú végű történeteket. A háború is megjelenik a könyvben, illetve a halál, így annak se ajánlom, akit a sérülés vagy az erőszak megjelenése felzaklat.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz