Robin Cook: Láz


A könyvet 12 éven felülieknek ajánljuk.

A főszereplő Charles Martel, egy rákkutató orvos, akinek a kislánya megbetegszik és mint kiderül leukémiája van. Így történik, hogy az apuka megpróbálja felgyorsítani a kutatásait és minél előbb gyógymódot találni gyermeke betegségére, ami majdnem egyenlő a lehetetlennel. Ráadásul ideje is korlátozott rá, emellett a munkahelyén nem tolerálják, hogy gyógyszer kifejlesztés helyett ilyesmivel foglalkozik. Még a felesége és két nagyobb fia sem érti meg egy idő után. Ilyen körülmények között kell valamilyen megoldást találnia, miközben rábukkan egy-két olyan információra, amiknek tudatában akár egy hatalmas pert indíthatna egy egész gyári társaság ellen. Egyre több és több titok derül fényre, míg a kislány élete egyre jobban és jobban elhalványul. Egy apa a világ ellen, a lánya életéért. Kérdés, hogy sikerül-e a lehetetlen?
Robin Cook: Láz
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
A történet magával ragadott és az elejétől kezdve végig izgultam. Elgondolkodtató volt, hogy egy család mennyire szét tud hulllani egy betegség hatására. Emellett az orvosok, ügyintézők és ügyvédek viselkedése is visszataszító volt, így igazán megtudtam érteni a főszereplő helyzetét. Félelmetes, hogy ez a történet akár igaz is lehetne.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mivel olyan megpróbáltatásokat kell kiállnia, amik életveszélyesek és lelkileg is igen megterhelőek. Még a saját családja is ellene fordul egy ideig, így konkrétan mindenki ellen kell küzdenie az apukának, miközben ő csak a kislánya életét akarja megmenteni. Ráadásul az első felesége is meghalt korábban és ennyi fájdalomat és nehézséget én nem vállalnék.
Annak ajánlom, aki...
Nagyon ajánlom mindenkinek, hogy olvassa el ezt az orvoskrimit, mert tényleg izgalmas, érdekes és elgondolkodtató egyszerre. Azok az olvasók, akik külön szeretik a krimiket és az orvosos témájú regényeket külön javaslom. Viszont jó kikapcsolódás lehet olyanoknak is, akik még nem olvastak ilyen műfajú könyveket. Garantálom, hogy aki egyszer már igazán beleélte magát a történetben az nem fogja tudni letenni a könyvet.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el, aki fiatalabb 12 évesnél, mert valószínűleg még nem fog minden részletet igazán megérteni és nem tudja majd beleélni magát a történetbe sem, így unalmasnak fogja találni nagy valószínűséggel. Végül az olyan olvasók, akikből túlságosan negatív érzéseket, esetleg aggódást vált ki, ha betegségről olvasnak, inkább tegyék félre ezt a könyvet egyenlőre.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz