Robert Merle: Malevil
Kiadó: Európa
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 736

A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

Malevil egy dél-franciaországi várkastély neve, melyet még a XII-XIII. században építettek az angolok egy sziklafal védelmében. E kastély borospincéjében hét ember tartózkodik, amikor atombombát dobnak le a földre, s bolygónkon jóformán minden szénné ég. Az életben maradók megpróbálják megszervezni a maguk új világát, hamarosan kialakul egy kedélyes, emberséges, demokratikus közösség. Már-már túlságosan is meséssé és idillikussá válna minden, ha nem derülne ki, hogy a malevilieken kívül egyéb csoportocskák is életben maradtak, és a különböző gondolkodású emberek felbukkanása elindítja az izgalmas és váratlan fordulatokban, kalandokban bővelkedő utópisztikus történetet.
Robert Merle: Malevil
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
teljesen más szemszögből közelítette meg ezt a sokszor látott, világvége utáni sablont. A szereplők változatosak és egyediek, folyamatosan fejlődnek, de nem mindig jó irányba - még maga a főszereplő sem, a kissé zavarba ejtő érzelmi életével. Bár lassan halad a cselekmény, sosem lehet tudni előre, hogy mi fog történni.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert amellett, hogy Emmanuelle értékrendje szokatlan és sokban különbözik az enyémtől - ami nem feltétlenül rossz dolog -, nem egyszerű dolog egy atomrobbanás túlélőit vezetni, méghozzá demokratikusan. 
Annak ajánlom, aki...
szereti a poszt-apokaliptikus, vagy nagyrészt jellem és társadalom fejlődést bemutató könyveket. 
Ne olvassa el, aki...
nem bírja a lassan felépülő történeteket, és a kicsit énközpontú főhőst.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz