Rick Riordan: A villámtolvaj
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 373

A tizenkét éves Percy Jacksont eltanácsolják az iskolából. Megint. Bármennyire igyekszik, úgy tűnik, képtelen távol tartani magától a bajt. De tényleg szó nélkül végig kell néznie, ahogy egy kötekedő kölyök molesztálja a legjobb barátját? Tényleg nem szabad megvédenie magát az algebratanárnővel szemben, amikor az szörnyeteggé változik és meg akarja ölni? Természetesen senki nem hisz Percynek a szörny-incidenssel kapcsolatban; abban sem biztos, hogy magának hisz. Egészen addig, míg a Minótaurusz be nem kergeti a nyári táborba. Hirtelen mitikus lények járkálnak ki-be a lakokba és Percy görög mitológia könyve megelevenedik. Rájön, hogy az olimposzi istenek a huszonegyedik században is élnek. Sőt, ami ennél is rosszabb, felbosszantotta őket: Zeusz villámát ellopták, és Percy az első számú gyanúsított. Percynek mindössze tíz napja van arra, hogy megtalálja és visszaadja a Zeusztól ellopott holmit, és békét teremtsen a háborúságban álló Olimposzon.
Rick Riordan: A villámtolvaj
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Jó volt olvasni, mert nagyon tetszett a történet és ahogy meg volt fogalmazva. Kicsit régies volt, de a történet nagyon élvezhető volt. Tetszett, mert betekintést nyerhetünk egy bagoly életébe.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék, mert jó lenne bagoly lenni. Nem lennék, mert elszakítanának a családomtól. Azért se lennék, mert fogságban nem jó élni.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szereti az állatos regényeket. Annak is, aki szereti ha kicsit régiesen van megírva a könyv. Meg annak is, aki szereti a baglyokat.
Ne olvassa el, aki...
Az ne olvassa el, aki nem szereti az állatokat, a baglyokat meg főleg nem. Az se vegye kezébe ezt a könyvet, aki nem elég idős hozzá, mert egy bizonyos kor alatt nem lehet megérteni a regényt. Aki nem szereti a hosszú tájleírásokat.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz
2016-03-10 17:26:29Sára-
Szerintem rossz élménylaphoz küldtétek el! :)
Amúgy szerintem király könyv, az egész sorozatot olvastam és nagyon szerettem. Amolyan letehetetlen fajta, mert hol nevettetően vidám (pedig engem nehéz megnevettetni), hol pedig szomorú. Fiúk és lányok is élvezik, de érdemes az első oldaltól olvasni! (Azért írom, mert van ott egy kis figyelmeztetés-szerűség is.) Elég sajátosan értelmezi amúgy a görög istenek világát napjainkban, de remekül áthelyezte ebbe a térbe és időbe :)

Összefoglalás SMS-ben: Percy félvér és segítenie kell megtalálni és visszaszerezni Zeusz villámját.

Rick Riordan: A villámtolvaj