Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet
A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

Csak lélegezz! trilógia első kötete

Emma Thomas minden idejét a tanulásba és a sportolásba fekteti, hogy jó egyetemre mehessen tanulni. Az oka azonban sokkal komolyabb, mint egy átlagos tininek, ugyanis neki nem egy álommunka a célja, hanem, hogy végre elkerülhessen abból a házból, amit korántsem lehet otthonnak nevezni. Egy barája van, Sara és nem is vágyik több kapcsolatra az életében. Azonban egy csapásra megváltozik minden körülötte, amint egy új diák érkezik a gimnáziumba: Evan fenekestül felfordítja Emma életét, de senki sem tudja, hogy a srác jó, vagy rossz hatással lesz-e a lány életére...
Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
az írőnő egy másik világba vitt, ahol megismerhettük Emma mindennapjait és nehézségeit, megmutatva, hogy mennyivel másabb is lehet egy tinédzser élete. A mű az utolsó utáni pillanatig fenntartotta az érdeklődésem. Talán a legjobb tapasztalatom a könyvvel kapcsolatban az volt, hogy bele tudtam képzelni magam a főszereplő helyébe és együtt tudtam érezni és izgulni vele. A regényt legtöbbször változatos fordulatok jellemezték. A könyvben a mellékkarakterek sokszor hibáztak, így nem voltak irreálisan tökéletesek, a valósághoz képest. Ez nálam egy jó pontot jelentett. Letehetetlen és izgalmas élményekkel szolgáló könyv!
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert Emmát folyamatos lelki és fizikai bántalmazások érték, amit egyáltalán nem irigylek tőle. Borzalmas lehet egy tinédzsernek így felnőni.
Annak ajánlom, aki...
szeretne egy izgalmas, fordulatokkal teli könyvet olvasni. Ha az olvasó meg akarja ismerni egy korántsem átlagos kamasz nehéz sorsát és átélni vele együtt a veszteségeit és nyereségeit. Azoknak ajánlom, akiknek van kedvük egy más világban tölteni jó pár órát, mert a saját személyes tapasztalataimra támaszkodva, nem lehet letenni ezt a könyvet.
Ne olvassa el, aki...
nehezen viseli az erőszakot. Igaz, hogy nincs nagyon nagy mértékben részletezve a könyvben, azonban az érzékeny lelkületű olvasókra nem lenne túl jó hatással a regényben többnyire jelenlévő agresszivitás. Ezek mellett, azoknak sem javasolom, akik nem szeretik a művekben a szerelmes szálakat.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz