Rebecca Donovan: Boldogító lélegzet
A könyvet 16 éven felülieknek ajánljuk.

Lassan már két éve, hogy Emma Thomas szakított Evannel, amit akkor helyes döntésnek vélt, de azóta sok minden megváltozott és már korántsem olyan biztos abban, hogy élete nem legrosszabb döntését hozta meg-e akkor. Mindenképpen meg kell bocsátania magának, ha tovább akar lépni? Fontos, őszintének lenni, akkor is, ha majdnem belehal már az ember? Akármik is a válaszok ezekre a kérdésekre, Emmának most már szembe kell néznie a múltjával és legfőképpen önmagával. Ha ezt nem teszi meg, akkor jövője sem lehet. Vajon képes lesz még lélegezni, vagy végleg feladja?
Rebecca Donovan: Boldogító lélegzet
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
újra betekintést nyerhettem Emma életébe és külső szemlélőként nézhettem végig a sztorija további alakulását. Igaz, hogy sok olyan következménye lett a múltja miatt, ami nem túl jó hatással volt rá, de én még ezt is szimpatikusnak találtam az írónőtől, mert a története így lett reális, kerek egész. Minden egyes pillanatot, amikor ezt a könyvet olvastam, élveztem. Úgy gondolom, a Boldogító lélegzet méltó zárása a trilógiának, ami nagy hatással volt rám.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert Emmának nem csak meg kellett élnie azokat a borzalmakat, fájdalmakat, hanem fel is kell dolgoznia. Ez legalább annyira nehéz, ha nem nehezebb. Minden lélegzetvételéért, az élni akarásáért meg kell küzdenie, amit nagyon tisztelek ebben a karakterben, de nem irigylem tőle azokat az okokat, amik miatt ilyen helyzetbe került.
Annak ajánlom, aki...
egy hihetelen olvasási élményre vágyik. Mivel ez a könyv az őszinteségről és megbocsátásról, a életről és a halálról, nehéz döntésekről szól. Felveti azt a kérdést is, hogy érdemes érezni érzelmeket, vagy egyáltalán élni? Aki szeret ilyen jellegű mély és elgondolkodtató kérdéseken elmélkedni, annak igazán ajánlom.
Ne olvassa el, aki...
érzékenyebb lelkületű és megviseli, ha a könyvben a szereplő(k)nek nehéz sorsuk van. A regényben jelenetős a szerelmi szál is és ugyan nem csak erről szól, de ha az olvasó nem kedveli az eféle történeteket, akkor annak javaslom. Ezek mellet szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ez a trilógia harmadik része, vagyis valószínűleg, ha valaki az első két kötet ismerete nélkül kezd bele ebbe, az olvasás élményének egy jórészét el fogja veszíteni. Ugyanis, ha nem lehet megérteni igazán Emma történetének a befejezését, ha a kezdetét nem ismerjük.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz