Ray Bradbury: Fahrenheit 451
A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

"Guy Montag tűzőrként dolgozik. Az a munkája, hogy elégesse a könyveket… a házakkal együtt, ahol eldugták azokat. Montag élvezi a munkáját. Tíz éve tűzőr, és mindig felhőtlen örömmel vonul ki az éjszakai riasztásokra, boldogan nézi a lapokat emésztő lángokat. Aztán egy nap találkozik egy lánnyal, aki olyan múltról mesél neki, amikor az emberek még nem féltek, majd megismerkedik egy professzorral, aki olyan jövőt fest elé, amelyben az emberek gondolkodnak. És akkor Guy Montag hirtelen ráébred arra, mi az igazi hivatása."
Ray Bradbury: Fahrenheit 451
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a téma érdekes, a cselekmény kalandos, nem lehet letenni. A könyvet Ray Bradbury majdnem hetven évvel ezelőtt írta, mégis rémisztően hasonlít az ő elképzelt jövője, a mi jelenünkhöz. A történet elolvasása után még jobban fogod szeretni és értékelni a könyveket.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék mert krízist él át: rádöbben, hogy egész életében erkölcstelenül cselekedett. Ennek ellenére mindvégig pozitív szereplő, aki végül rátér a helyes útra.
Annak ajánlom, aki...
szereti a sci-fit, érdeklik a disztópikus történetek, és nem ijed meg egy kis erőszaktól, vagy egy komolyabb, felnőtteknek szóló regénytől. Ha tanultál már diktatórikus államokról történelemórán, és érdekel a téma, mindenképp olvasd el!
Ne olvassa el, aki...
egy könnyed olvasmányt keres, mert a Fahrenheit 451 garantáltan hetekig fog a fejedben járni.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz