Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
Kiadó: Kossuth
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 352

Egy családi tragédia után a tizenhat esztendős Jacob egy távoli, Wales partjai közelében lévő szigetre kerül, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különös gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy az itt rejtegetett árvák többek voltak különösnél. Talán veszélyesek. Lehet, hogy jó okból zárták őket el egy kietlen szigeten. És valamiképpen legyen ez bármilyen valószínűtlen is talán még mindig élnek. Ez a nyugtalanító, réges-régi fényképekkel illusztrált regény élvezetes olvasmány felnőtteknek, tiniknek és bárkinek, aki élvezi a hátborzongató kalandokat.
Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
nagyon szeretjük a fantasy könyveket. Az író modern stílusa kifejezetten kellemessé tette az olvasást, mert nem kellett a régi nyelvezettel bajlódnunk, hogy megértsük azt. Emellett az illusztráló képek megborzongatják az olvasót és sokkal különlegesebbé teszik a könyvet, hiszen nem minden regényben kapnak helyet, főleg, ha fantasy-ról van szó. Ebben a könyvben, viszont egészen jó volt, mert kicsit nehezebben elképzelhető szörnyek/különleges gyerekek elképzeléseben segített.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a főhős, mert nagyon sok izgalmas kalandot élt át. Megismerhetném milyen volt volt régen a világ, hogy milyen az időutazás. Találkozhatnék Vándorsólyom kisasszonnyal, Emmával, Millardal és az összes többi szereplővel.
Annak ajánlom, aki...
akinek temérdek ideje van és képes egy egész napot olvasni egy izgalmas könyv miatt. Azoknak az olvasóknak, akik szeretik a sorozatokat/trilógiákat és nem rémülnek meg a mágikus szörnyektől.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a misztikusabb könyveket, aki fél bármilyen kicsit is ijesztőbb teremtményektől. Vagy, ha mégis elolvasná, akkor ne este tegye. És a romantikus lelkeknek sem ajánlatos, hogy ne csalódjanak a szerelmi szál hiányában.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz