Rácz-Stefán Tibor: Mikrofonpróba


"Öt teljesen különböző ember, akiket összeköt a kollégiumuk. Mindannyiuknak megvan a saját tragédiája. Dávid és Áron túlélnek egy iskolai lövöldözést, és tűrik a kettejük kapcsolatára minden naposan irányuló gyűlöletet. A kínai származású Xiara szenvedélyes táncos, de a benne dacoló kettősség és az elvárások lassan felőrlik. Máté virtuóz zongorista volt. Kevesen tudják mi történt vele, de miután felhagyott a zenével a fájdalmát gúnnyal és gonoszsággal ragasztja másokra. Hanna, aki történetünk kezdetén érkezik a koliba. A szülei meghaltak és ő a könyvekbe menekült. Mátéval való szócsatái ráébresztik, hogy eddig nem merte élni az életét a veszteségei után. A kollégium, pedig anyagi gondokkal küzd. Pillanatnyi békére lelnek egymás társaságában, de ahhoz, hogy ez, így maradjon küzdeni kell. Próba, meddig képesek elmenni egymásért."
Rácz-Stefán Tibor: Mikrofonpróba
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Mert tudod, hogy tartalmasabb témával vegyítve olvastál a szerelemről, a hűségről és a barátságról. Jobb, hálásabb, empatikusabb emberré tesz. Az elejétől kezdve tudod ebben a könyvben nem adja fel senki.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Mert ennék a koli híresen finom szalmakrumplijából. És mert része szeretnék lenni egy ilyen társaságnak. Ebben a sorrendben. A főhősök nehézségeit nem feltétlen venném a vállamra. Az, hogy ők ezzel együtt is ilyenek...
Annak ajánlom, aki...
Aki úgy érzi szüksége van egy kis menedékre. Ha élesebb szemmel szeretnéd nézni a világot. És ha kell egy kis segítség, hogy eldöntsd mi helyes. Ha egy baráti körről olvasnál. Ha szeretnéd látni, hogy a szerelem megjavíthat bárkit. Olyan témákat hoz fel, amikről fontos beszélni. És egyáltalán tudni róluk.
Ne olvassa el, aki...
Aki nem érzi magát elég bátornak vagy liberálisnak az alábbi témákra: meleg kérdés, alkohol fogyasztás, kisebbségiek kérdése, diszkrimináció, árvaság, veszteség és balesetek vagy a szörnyű események feldolgozása.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz