R. J. Palacio: Csodácska


"August (Auggie) Pullman arcdeformitással született, így nem járhatott suliba – egészen mostanáig. Éppen most kezdi majd az ötödik osztályt a Beecher Prep iskolában, és ha valaha is csöppentél már újoncként egy közösségbe, pontosan tudod, milyen nehéz ez. Az a helyzet, hogy Auggie is csak egy hétköznapi gyerek. Csak éppen az arca nem hétköznapi. De képes lesz meggyőzni az osztálytársait arról, hogy külseje ellenére közéjük tartozik?"
R. J. Palacio: Csodácska
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Ilyen varázslatos könyvre nehezen akad az ember. Az egész történet nagyon megható, egyszerre megrázkodtató és néha vicces is. Ezt az édesbús történetet nem lehet megunni, és mindig újabb érzelmeket kelt a gyanútlan olvasóban.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Auggie-nak borzasztó traumákat okozott azaz egyetlen gén ami az arca eldeformálódását okozta. Rengetegen piszkálták, undorodtak tőle és élvezték, hogy megalázhatják. És ő mégis mindenben megtalálta a szépet, a jót. Nem szívesen bújnék bele az ő cipőjébe, de egy nap az ő bőrében biztos megváltoztatná a gondolkodásmódom.
Annak ajánlom, aki...
Él-hal a realisztikus story-kért. Letehetetlen olvasmány, ami egyszerre sirat és nevettet meg. Ugyan egy 10 éves kisfiú iskolai napjairól szól, mindenkinek meleg szívvel ajánlom.
Ne olvassa el, aki...
Nem tűri jól a megrázkódtató "meséket", és csak a kitalált világról és annak gondjairól szeret olvasni. Ezek a valósághű szereplők, cselekmények és helyzetek sok embert rosszul érinthetnek, mert emlékezteti őketigazságos Világ nem mindig igazságos.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz