Pierre Boulle: A majmok bolygója
Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 288

Mi lenne, ha az értelmére, eredményeire és nagyságára büszke emberiség elvesztené képességét a további fejlődésre? Ha a majmok vennék át helyüket? Ha az ember visszasüllyedne történelem előtti helyzetébe? Boulle szatirikus, helyenként kesernyés, Swiftre emlékeztető választ ad önmaga kérdéseire, leleplezve az előítéleteket, megcsillantva az emberi értékeket, az igazi tudás vágyát. Izgalom és kaland, gúnyos fintor és megértő mosoly – ebből tevődik össze Boulle kitűnő regénye.
Pierre Boulle: A majmok bolygója
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
ez a könyv olyan alternatív világot mutat be, ahol nem az ember a csúcsragadozó. A történetben a majmok kapják az értelmiség szerepét, minden belső emberi tulajdonsággal felruházva. Csupán a külsejük marad az eredeti, egy kevés ruhával tarkítva. Velük ellentétben az emberek tudatlanok, buták, meztelenek és alá vannak rendelve más előlényeknek. Ez egy teljesen ,,fordított világ", ahol az egészet a gyengébbik fél szemszögéből élhettem át. Elgondolkodtató volt, mivel tulajdonképpen ferde tükröt mutatott nekem, mint olvasónak. Végigéltem azokat a szörnyűségeket, amelyet a fajom tesz nap, mint nap.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert sok lelki szenvedésen és megpróbáltatáson ment keresztül, teljesen meztelenül és megalázottan. Egy ideig nem is tudod a majmok nyelvén, ezért magányosan is érezte magát...ráadásul nem szívesen válnék férfivé.
Annak ajánlom, aki...
imádja a különleges történeteket, furcsa, nem mindennapos tartalommal. És aki nem ijed meg az ismeretlentől, új dolgokkal való találkozástól és az arcon csattanós utolsó oldalaktól.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a sci-fi regényeket, fél a majmoktól, esetleg ki nem állhatja őket, mert ebben a könyvben méginkább kiábrándulna belőlük( pedig csak minket, Föld lakókat tükröznek). Illetve annak a személynek sem ajánlatos elolvasnia, aki nem kedveli a hosszú gondolatmeneteket.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz