Philippa Gregory: A Sötétség Rendje
Kiadó: Cartaphilus
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 276

1453, ​Róma. A fiatal és önfejű papnövendéket, Lucát eretnekséggel vádolja az inkvizíció, amiért útmutatás nélkül olvasta a Bibliát, tiltott könyvekből tanult. Ráadásul születésének körülményeiről is furcsaságokat pletykálnak. Csak úgy úszhatja meg a vádemelést, ha csatlakozik a pápa alá tartozó titkos rendhez, amely a sötétség és a félelem titkait kutatja. Első küldetése a Lucretili-apátságba vezeti Lucát, ahol rémisztően furcsa dolgok történnek, amióta az ifjú apátnő, Isolde vette át a zárda vezetését. Az apácákat rémálmok és tévképzetek gyötrik, némelyiken megjelennek Krisztus sebei. Amikor az egyikük váratlanul és különös körülmények között meghal, a koporsója fölött összecsapnak az indulatok. A bizonyítékok minden kétséget kizáróan egyvalaki ellen szólnak – de vajon megbízhatóak-e? Philippa Gregory új helyszínt választott legújabb regénye cselekményéhez: a középkori Itália útjait vándor szerzetesek, földesurak, keresztes lovagok, földművesek, apácák, mór rabszolgák és banditák járják. A fiatalabb olvasókat célzó fordulatos történetből nem hiányzik a nyomozás izgalma, a középkor borzongató kalandja és persze a szívdobogtató szerelmi bonyodalom sem.
Philippa Gregory: A Sötétség Rendje
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
nagyon jó érzés volt kiszakadni környezetünkből egy könyv erejéig. A mai rohanó világ és a könyv írója által alkotott világ ég és föld. 
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
azok a megpróbáltatások amiken átküzdötte magát tették olyan emberré amilyen, és megvan benne az a képesség hogy átgondolja tetteit, hogy nem dönt elhamarkodottan.
Annak ajánlom, aki...
szereti az olyan tartalmú könyveket melyek sok évvel ezelőtti időkben játszódnak, ez a könyv igazán meg tudja ragadni az ember fantáziáját. Személy szerint mi azért is választottuk ezt a könyvet mert többet láttunk benne egy sima könyvnél, ez számunkra A KÖNYV volt erre a fordulóra.
Ne olvassa el, aki...
úgy érzi nem tudna kiszakadni a megszokott történetek világából. 

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz