Paullina Simons: A bronzlovas


"1941. A fehér éjszakák fényében még látni a város egykori nagyságát, a palotákat és sugárutakat, egy letűnt kor meséjét, abból az időből, amikor Leningrádot még Szentpétervárnak hívták. A két lánytestvér, Tatjána és Dása egy ágyon osztoznak és egy szobában laknak bátyjukkal és szüleikkel. Kemény és nélkülözésekkel teli életük megszokott rendje semmivé lesz, amikor 1941. június 22-én Hitler megtámadja Oroszországot. A Metanov család és Tatjána számára az élet már sosem lesz olyan, mint volt. Egy ragyogó nyári napon Tatjána megismerkedik egy Alexander nevű jóképű katonatiszttel. A család rengeteg szenvedésen megy keresztül, ahogy Hitler seregei közelednek Leningrád felé, és az orosz tél is lassan beköszönt. Az ostromlott városban, a bombázások közepette Tatjána és Alexander elkerülhetetlenül sodródnak egymás felé, de szerelmük szétszakíthatja Tatjána családját és a kapcsolatuk mélyén lappangó titok bárki életére veszélyes lehet, aki csak tudomást szerez róla."
Paullina Simons: A bronzlovas
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a mű eleinte csak egy csordogáló patakra hasonlított, ami elmosta az útjába kerülő levelet. És ahogy a cslekményszál kiteljesedett úgy változott a békés vizből mindent elsodró folyam, ami veszélyezteti azt aki megpróbál kikerülni árjából. Végül a könyv olvasója rádöbben, hogy nem számit hogy nem találkozott a szereplőkkel, mert már jobban ismeri őket, mint bárki más.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Mivel Tatjána rengeteget szenvedett, és sok veszteség érte,ezért nem lépnék a helyébe. Nem tudnék ilyen szabályok és kétségbeesés közt élni főleg nem háborús időkben, amikor a halál gyakori eset.
Annak ajánlom, aki...
szeret utazni mind térben mind időben. És imádja a szövevényes szerelmi kapcsolatokat, amikből sokszor bonyodalom alakul ki.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti ha egy mű eleje lassú, és csak a lapok haladtával válik letehetetlen olvasmánnyá. Mivel tartalmaz erőszakot és vért, így nem javaslom azoknak se akik ezektől tartózkodnak esetleg nem viselik jól.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz