Patrick Ness: Mi, hétköznapi halandók


A könyvet 14 éven felülieknek ajánljuk.

"NEM KELL MINDENKINEK KIVÁLASZTOTTNAK LENNI.

Hősnek, aki szembeszáll a zombikkal vagy a lélekevő szellemekkel, vagy az új fenyegető dologgal – a kék fényekkel meg a sok halállal –, bármi is az. Mi volna, ha TE lennél Mikey? Aki csak túl akar lenni az érettségin, majd jól szórakozni a banketten, de előtte valaki felrobbantja az iskolát. Már megint.

És mi van akkor, ha TÉGED nagyobb problémák gyötörnek, mint a következő világvége, mert meg kell találnod a különlegest a saját hétköznapi életedben?

Még akkor is, ha a legjobb barátod egynegyed részben isten..."
Patrick Ness: Mi, hétköznapi halandók
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Annyiszor elolvastam már, hogy valaki hirtelenjében megmenti a világot, hogy jó volt látni, hogy még ezekben a világokban is vannak olyanok, akik pont annyira átlagosak, mint mi. Felkelnek, elmennek iskolába, esznek, isznak, alszanak, de közben a világ körülöttük épp a feje tetején pörög. És ezzel tisztában is vannak. Nagyon érdekes volt, egy új megvilágításba helyezte a fantasy könyvek egy jelentős részét.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Szívesen lennék a főhős, mert én se akarok épp világokat megmenteni, de talán egyszer szívesen megnézném, hogy milyen egy fantasy történet belülről. Átlag emberként, akinek mindennapjai közé tartoznak a vérfarkasok, vámpírok, vagy titokzatos kék fények.
Annak ajánlom, aki...
Aki nagyon szereti azt a fajta fantasy-t, aminek világa azonos a miénkkel (épp csak tele van mindenféle misztikus lénnyel), de már elege van a kiválasztottakból, és a velük járó szerelmi sokszögekből. Illetve, aki szereti Partick Ness kifordított, kissé elborult világalkotását és humorát, az se fog csalódni benne.
Ne olvassa el, aki...
Aki nagyon ragaszkodik a megszokott történetekhez. A könyv fantasy világa csak a háttér, aki a szokásos világmegmentésre és szerelmi háromszögekre vágyik, az sajnos itt nem fogja megtalálni, csak a nagyon lebutított, kiparodizált változatát.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz