Okváth Anna: Szonáta gordonkára és kávédarálóra


"Zsini fiatal, bohém lány, akinek mindene a csellózás. Eltökélten be akar kerülni a Zeneakadémiára, de a sors különös mentort ad mellé. A férfi csupa rejtély, ellentmondás, undokság, olyasvalaki, akibe nem ajánlott beleszeretni. Zsininek persze sikerül. De vajon tényleg ő az igazi? Vagy ez a szerelem csupán délibáb? Lehet, hogy tökéletes muzsikát nem a pontosság, hanem maga a szenvedély ad? Zsini keresi önmagát, az őszinte dallamokat, és az igazi, elsöprő szerelmet. Az élmények örvényében hűséges társa egy háromszáz éves cselló, egy gyerekkori barát, egy szálkás szőrű tacskó és a bosszúvágy, hogy a családját elhagyó apjának egyszer beolvashasson. Történet, melyben mindenki magára ismerhet, aki valaha remélt, álmodott és csalódott, de mert újrakezdeni."
Okváth Anna: Szonáta gordonkára és kávédarálóra
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Át tudtam érezni a főhős szenvedélyét a zene iránt. A történet nagyon érdekes volt, végigkísérhettem a főszereplő felnőtté válását. Volt pár fordulat a regényben, ami meglepett, és ez nagyon tetszett.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a főhős a regényben, mert nem mindig tudtam azonosulni Zsinivel, sok döntésével nem értettem egyet. Sok szempontból az élete is elég szomorú és nehéz, aminek terhét nem szívesen venném át.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom aki szereti a zenét, esetleg játszik valamilyen hangszeren és nem riad vissza az elgondolkodtatóbb részektől. Másrészt annak ajánlom, aki szereti a romantikusabb, komolyabb szálakat a regényekben.
Ne olvassa el, aki...
Ne olvassa el, aki legalább egy kicsit nem ért zenéhez. A történet néhol unalmas lehet azoknak, akik inkább eseménydús könyveket olvasnak. Azoknak sem ajánlom, akik viszolyognak azoktól a kapcsolatoktól, ahol nagy a korkülönbség a két fél között. Valószínűleg nem szívesen olvasnák végig ezt a regényt.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz