Neil Gaiman: Északi mitológia


"Az ősi történetekből Gaiman regényszerű ívet kovácsol, kezdve a kilenc világ legendás megteremtésével, majd sorra veszi a félistenek, törpék és óriások tetteit. Például Thor pörölyének ellopását, aki ezután kénytelen nőnek öltözni – ez az ő szakállával és étvágyával nem kis feladat –, és úgy visszalopni. De elmeséli a legmeghatóbb történetet is, amikor Kvasir, a legbölcsebb isten véréből megfőzik azt a sört, amely aztán létrehozza a költészetet. A számtalan kaland Ragnarökkel, az istenek alkonyával, új idők és emberek születésével zárul."
Neil Gaiman: Északi mitológia
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
végül azt éreztem, műveltebb lettem az északi mítoszok terén. Az olvasását talán nem élveztem annyira, de.... na jó, ez most őszinte lesz. A legjobb része az volt, amikor közösen kritizáltuk a könyvet (egyikünknek sem lett a kedvence). Csapatépítő. :D
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Bár a könyvnek nincs konkrét főhőse, ha lenne, se lennék. Szeretem a békés, nyugodt életemet, ahol nem ehet meg bármelyik pillanatban egy óriás, és a Ragnaröktől sem kell tartanom... szóval jó így, köszönöm.
Annak ajánlom, aki...
szereti a mítoszokat, szeretne jobban elmerülni bennük, és nem idegenkedik a modern stílustól. Az sem árt, ha van gyomra a durvasághoz.
Ne olvassa el, aki...
imádta a Marvel "Thor" féle Lokit és csak miatta veszi kézbe a könyvet (páran beleestünk ebbe a hibába). Csalódni fog.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz