Neil Gaiman: Csillagpor


"Falva falva egy aprócska település Angliában. Arról a falról kapta a nevét, amely a falu határában húzódik, és elválasztja az emberi világot a varázslatok birodalmától. Egy hűvös októberi estén a fiatal Tristran Thorn hullócsillagot lát a falon túl a földre zuhanni, és hogy elnyerje a gyönyörűséges Victoria kezét, megígéri a lánynak: elhozza neki a lehullott csillagot. Tristran elindul hát élete nagy kalandjára a falon túli varázslatos világba, amelyet a legfurcsább teremtmények és soha nem látott lények népesítenek be. Hűséges társak, halálos ellenségek várják, és ha Tristran elég kitartó, olyasmit találhat meg, amire egyáltalán nem számított."
Neil Gaiman: Csillagpor
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
a nem egyszerű megfogalmazás és a rövid tartam ellenére egy forduatos, kellő mennyiségű izgalmat tartalmazó könyv, amelynek népszerűségét is köszönheti. Elbűvölő történet, izgalmas szerelmi szál és ötletesen, nem mindennapian kidolgozott gondolatmenet. Min, a csapat tagjai ezek miatt szerettük meg nagyon ezt a könyvet, és hiába láttuk már ezelőtt a filmet, ugyanolyan élvezettel olvastuk az oldalakat, amelyek egy maradandóan jó élményt nyújtottak.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert, hiába szerelmes Tristan és tenne meg mindent a szerelméért, nem indulnék neki egy ismeretlen világnak, ahol még csak nem is emberek vesznek körül. Belegondolni, hogy a fiút is mekkora félelem foghatta el furcsább és furcsább lényeg láttán, mindezt azért hogy megszerezzen egy csilagot... Létezik az az igaz szerelem, ahol tényleg megteszel mindent a másikért, de mi, a csapat tagjai tinédzser fejjel nem igazán ugranánk bele egy ekkora kalandba.
Annak ajánlom, aki...
nek az ilyen stílusú könyvek beleesnek az érdeklődési körébe és el tudja viselni, hogy ennek a könyvnek sajnos nincs folytatása :D. A könyv remekül tükrözi a fantasy regények sajátosságát, a fordulatok pedig extra izgalmat szolgáltatnak olvasás közben. Egyedi kompozíció, remek végkifejlet biztosítja a fantasy szerelmeseinek a teljes fokú sikert.
Ne olvassa el, aki...
nem szereti a fantasy világát, a misztikus, nem evilági történeteket és lényeket. Neil Gaiman olvasmányában kevés hétköznapi dolgot találhatunk, ráadásul nem is a mi korunkban játszódik. Egyeseknek (mi ismerünk ilyen embert) a szerelmi szál is kissé túlzás lehet, ám mindezek ellenére is világsiker a regény, ez jelenti azt, hogy kevés ember volt, aki nem könyvelte el ezt a művet egy remek olvasmánynak.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz